Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δέκα πράγματα που δεν θα γίνουν μετά τις εκλογές

αλλά και για πολύυυ καιρό ακόμη.
(Υπο)γράφει ο Φώτης Μακρίδης
Δέκα πράγματα που δεν θα αλλάξουν οι εκλογές:

1. δεν θα φορολογηθούν οι πλούσιοι (για αρκετές χιλιάδες χρόνια ακόμη τουλάχιστον. Eσύ θα φορολογηθείς, πάρ'το απόφαση)!

2. δεν θα χαριστούν οι φόροι, ούτε θα ακυρωθεί το εκκαθαριστικό της εφορίας, που σας τσουρουφλίζει. Θα το πληρώσετε σαν π...στηδες (που λέει και το ρητό, μετά συγχωρήσεως)

3. δεν θα σας χαριστεί κανένα χαράτσι (θα τα πληρώσετε όλα σαν ...ως άνω)

4. δεν θα βρείτε δουλειά, αν είστε άνεργος!

5. δεν θα φύγουν οι "λαθρομετανάστες" όπως σας έλεγαν προεκλογικά. Δεν θα φύγουν ποτέ !

6. δεν θα μειωθεί η γραφειοκρατία, όπως σας έλεγαν προεκλογικά

7. δεν θα καταγγελθεί κανένα μνημόνιο (ποτέ και από κ-α-ν-έ-ν-α-ν), ούτε θα επαναδιαπραγματευθεί, όπως σας έλεγαν προεκλογικά και δεν θα χαραχθεί η ΑΟΖ !

8. δεν θα αναδιοργανωθεί καθόλου το δημόσιο, θα συνεχίσει να σας ταλαιπωρεί ακριβώς όπως και πριν τις εκλογές

9. δεν θα αυξηθεί καθόλου ο μισθός σας, όπως ονειρεύεστε, αντιθέτως θα μειωθεί, είτε είστε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

10. δεν θα αυξηθεί ποτέ το αίσθημα ασφάλειας, θα συνεχίσετε να κοιμάστε ανήσυχοι, στο έλεος των κακοποιών, που ....δεκάρα δεν δίνουν για το ποιός κυβερνά ή τι λέει, απλά κάνουν τη "δουλειά" τους με συνέπεια, αντίθετα από τους πολιτικούς που φλυαρούν επικίνδυνα (μα όταν μιλάει τόσο πολύ ένας πολιτικός, πότε να πράξει;)

Όλα αυτά δεν θα γίνουν, όποιος κι αν έρθει πρώτος, όποιος κι αν είναι πρωθυπουργός, όποια κόμματα κι αν σχηματίσουν κυβέρνηση. 


Οπότε όπως σας είπαμε χιλιάδες φορές στο taxalia makpress, χαλαρώστε, ψηφίστε χωρίς άγχος και φανατισμό, γιατί από Δευτέρα, απλώς θα συνεχίσετε να πληρώνετε, να φοβάστε και να ταλαιπωρείστε από το πιo εχθρικό προς τους πολίτες του κράτος του πλανήτη !

Και στις επόμενες εκλογές -όποτε γίνουν- θα σας υπόσχονται πάλι ότι "θα φορολογήσουν τους πλούσιους", "θα λύσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης", θα "πατάξουν την εγκληματικότητα", "θα  χαράξουν την ΑΟΖ", "θα μειώσουν τη φοροδιαφυγή (όσο πιό μαλάκας είναι ο πολιτικός, τόσο πιό συχνά το λέει αυτό)", κλπ, κλπ, κλπ.


Όσοι πιστεύετε ότι οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν κάτι από τα παραπάνω, καλύτερα πηγαίνετε για μπάνιο σκι την Κυριακή...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το παραπάνω κείμενο έγραψα πριν τις εκλογές του 2012, που ανέδειξαν στη κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο taxalia, που γράφαμε τότε οι bloggers. Το κατά πόσο δικαιώθηκα, θα το κρίνετε εσείς. 

Yπενθυμίζω απλά, επειδή το 99% των Ελλήνων το ξέχασαν, ότι ο Σαμαράς τότε βγήκε πρώτο κόμμα, υποσχόμενος "επαναδιαπραγμάτευση" των μνημονίων, αφού είχε "σχέδιο εξόδου από την κρίση" το οποίο θα υπέβαλλε στους Ευρωπαίους και εκείνοι θα πείθονταν να μην επιβάλλουν "διαρθρωτικές αλλαγές" όπερ έστιν μεθερμηνευόμενον: λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα.

(Υπο)γράφω λοιπόν και σήμερα ότι και η επόμενη κυβέρνηση , όποια κι αν είναι αυτή (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ; ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ; ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ;-ΠΟΤΑΜΙ; ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ; ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ; ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;) θα ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πολιτική, αφού η παραγωγική δομή της χώρας, δεν επιτρέπει να διευρυνθεί τόσο η φορολογική βάση, ώστε κάποιοι "πλούσιοι" να φορολογηθούν κι άλλο, ώστε να υπάρχει αφορολόγητο για τους φτωχούς μέχρι 12.000 ευρώ, οι πλούσιοι είναι πολύ λίγοι ή δεν δηλώνουν τίποτε στην προσωπική τους δήλωση, ενώ οι εταιρείες τους δηλώνουν ζημίες, τα ανείσπρακτα του δημοσίου ανέρχονται σε 84 δις, από τα οποία δεν θα εισπραχθεί τίποτε, οι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, δεν τρομάζουν καθόλου όταν ανοίγουμε το στόμα μας και γρυλίζουμε, όπως δεν τρομάζετε εσείς όσο κι αν σας γαβγίζει ένα κανίς, οι δομές του κράτους που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια (ο αρρωστημένος κρατισμός και το μίσος απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία), δεν άλλαξαν και δεν θα αλλάξουν γιατί είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA μας και τέλος, ακόμη και το μισό χρέος να μας διαγράψουν (από 360 δις να πέσει στα 180) πώς θα πληρώσουμε έστω και τα 180, αφού οι προϋπολογισμοί μας είναι ελλειμματικοί; Για να υπάρχει πλεόνασμα, πρέπει ή να στραγγιστεί μέχρι τελευταίας δεκάρας ο κουμπαράς κάθε Έλληνα, γεγονός που οδηγεί σε νέα ύφεση ή να μειωθούν περαιτέρω και μάλιστα εντυπωσιακά οι δημόσιες δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, υγεία, ασφάλεια, δημόσιες επενδύσεις κ.λ.π., οπότε πέφτει πάλι η αγοραστική δύναμη και το ΑΕΠ και αυξάνει το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ, αφού μικραίνει συνεχώς ο παρονομαστής.

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά προσωπικά δεν έχω καμιά απολύτως προσμονή για τίποτε και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για το ποιά θα είναι η κυβέρνηση από τη Δευτέρα. Θα χρειαστούν δεκαετίες για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά, στην Ελλάδα. Όποιος και να κυβερνήσει θα είναι άλλο ένα ΝΔΠΑΣΟΚ, που απλά θα διαχειρίζεται τη λιτότητα.

Φώτης Μακρίδης , 22/1/2015, makpress.blogspot.com
makridisfotis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου