Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μέχρι το τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση των κάδων απορριμάτων !!!

Δε βάζουν μυαλό οι πολιτικοί! Βρε, μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη μπουκιά μη λες. Θα εκτεθείς ! Ο λόγος για τον -εξαίρετο- Αντιδήμαρχο Θανάση Παππά, που διαβεβαίωσε σήμερα 18/3/2015, ότι...
η Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 2016,θα έχει μόνο υπόγειους κάδους. Βρε δεν θα έχει ! Τα γραπτά μένουν, θα στο θυμίσουμε τότε Αντιδήμαρχε. Κράτα αυτή την ανάρτηση. Κάνε ένα screenshot, γιατί θα μας θυμηθείς! Θα ψάχνεις δικαιολογίες στην "έλλειψη χρηματοδότησης" στο "Συμβούλιο Επικρατείας", στους "βλάχους κακομαθημένους Θεσσαλονικείς" κι άλλες μπαρούφες. Καλή η ιδέα, αλλά αφού δεν θα μπορέσεις να την πραγματοποιήσεις, τι τη λες;
Δεν είναι κανένα μεγάλο έργο, αλλά ούτε μικρά μπορείτε να κάνετε !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ALPHA RADIO 18/3/2015
«Είναι μία χειρονομία η οποία έχει να κάνει με την αστική διαβίωση», δήλωσε στον Alpha 96,5, με αφορμή την εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων, ο Θανάσης Παππάς, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας δήμου Θεσσαλονίκης.
Το βασικότερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο κλοπής των ανακυκλώσιμων υλικών από το εσωτερικό των κάδων. «Θα υπάρξουνε συστοιχίες κάδων, οι οποίες θα είναι και για τα σύμμεικτα και για τα ανακυκλώσιμα υλικά.», διευκρίνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως η τοποθέτηση των κάδων δεν πρόκειται να αλλοιώσει την αισθητική του ιστορικού κέντρου, καθώς «οι κάδοι αυτοί έχουνε μία απόληξη με ίνοξ καπάκι».
Επιπλέον, η χωρητικότητα των νέων κάδων είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη των αντίστοιχων επίγειων, καθώς χωρούν 3.000 λίτρα. «Δεν θα αναγκάζονται τα απορριμματοφόρα να βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι. Θα υπάρξει και μία καλύτερη εικόνα στο φαίνεσθαι», εκτίμησε ο αντιδήμαρχος.
Ειδικότερα, σε πρώτη φάση, έχουν εξασφαλιστεί 80 κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην πλατεία Χρηματιστηρίου, στην οδό Αγίας Σοφίας, και στον μνημειακό άξονα της πλατείας Αριστοτέλους. Στο δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν 700 κάδοι. «Δωδεκαννήσου, Αγγελάκη, θάλασσα, Εγνατία, είναι το ιστορικό εμπορικό κέντρο όπου θα αναπτύξουμε ένα μεγάλο αριθμό υπόγειων κάδων», ανέφερε ο Θ. Παππάς, επισημαίνοντας ενώ τέτοιοι θα εγκατασταθούν και «σε σημεία συνάθροισης κοινού, σημεία όπου έχουμε μεγάλες πυκνότητες» σε κάθε δημοτική κοινότητα. Τέτοια περίπτωση, όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος, είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.
Τέλος, ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της εγκατάστασης των 700 υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων τίθεται στο τέλος του 2015, ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του 2016, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου