Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Είναι χαζός ο κόσμος ή του αρέσει να ταλαιπωρείται στις ουρές IKA;

Από το Νοέμβριο έγινε γνωστό πως καταργήθηκε η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας. Όσοι είχαν 50 και άνω ένσημα, μπορούν να πηγαίνουν στο γιατρό ΧΩΡΙΣ να θεωρήσουν βιβλιάριο, χωρίς να κολλήσουν αυτοκόλλητο, χωρίς να κάνουν κάτι οι ίδιοι. Όλα γίνονται αυτόματα. Το ΑΜΚΑ ...
κάθε ασφαλισμένου ενημερώνεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ ότι έχει δικαίωμα περίθαλψης μέχρι 29/2/2016.

Η ερώτηση: και πώς θα ξέρει ο γιατρός ότι έχω δικαίωμα περίθαλψης;
Απάντηση: Βάζει στο πρόγραμμά του τον ΑΜΚΑ σου και το βλέπει ζωντανά, online, δεν θα κοιτάξει το βιβλιάριό σου.

Η ερώτηση: Ναι, αλλά για να μην την πατήσω και υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πάω δηλαδή στο γιατρό και μου πει "φίλε δεν είσαι εντάξει" , πώς μπορώ εγώ να δω αν δικαιούμαι περίθαλψη μέχρι τις 29/2/2016;
Απάντηση: Αν θες να το σιγουρέψεις, κάνε κλικ εδώ, βάλε τα τρία στοιχεία (AMKA, AMA, ΑΦΜ) που σου ζητάει και θα δεις αν επεκτάθηκε η περίθαλψή σου για το επόμενο δωδεκάμηνο:

Θα δεις αυτό το πράγμα δηλαδή. Βλέπεις που λέει Έναρξη 01/03/2015 και Λήξη 29/02/2016. Ε, είσαι εντάξει, δεν χρειάζεται να κάνεις τ-ί-π-ο-τ-ε. Ούτε να πας στο ΙΚΑ, ούτε να εκτυπώσεις κάτι, ούτε να κολλήσεις αυτοκόλλητο, τ-ί-π-ο-τ-ε.


Τεράστιες ουρές έχουν σχηματίσει από νωρίς το πρωί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τα καταστήματα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΙΚΑ Καλλιθέας, όπου μερικοί ασφαλισμένοι συγκεντρώθηκαν από τις πέντε το πρωί ώστε να μπουν στη σειρά.

Το ΙΚΑ πάντως από την πλευρά του εξηγεί ότι δεν είναι απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Θεώρηση Βιβλιαρίου ασθενείας ΙΚΑ: Δεν χρειάζεται ούτε για τα προστατευόμενα μέλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου