Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μπουτάρης : "Οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς ηλίθιοι"

Σε μια συνήθη για το ....βρωμόστομά του επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, παραχωρώντας συνέντευξη στη ...
γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT στις 30 Απριλίου του 2015. «Τους μισώ. Είναι εντελώς ηλίθιοι ("Ich hasse sie. Das sind totale Idioten"). Το μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σα να είναι εδώ η Κούβα. Ή η Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του 1920», είπε χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Lenz Jakobsen, ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσιάζεται ως η εκδοχή της «άλλης Ελλάδας», όπως υποστηρίζει ο τίτλος του άρθρου «Das andere Griechenland».

Ανασκεύασε (ωςσυνήθως) ο Μπουτάρης : "Έγινε λάθος στη μετάφραση"

Διευκρινίσεις έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης για τη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φέρεται να δήλωσε σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τους μισώ. Είναι εντελώς ηλίθιοι. Το μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σαν να είναι εδώ Κούβα ή η Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του 1920».

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, πάντως, ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για λάθος, σημειώνοντας: «Εγώ είπα ότι είναι τρελοί και δεν ντρέπομαι να το πω. Είναι τρελοί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα. Δεν είπα όμως ότι τους μισώ. Δεν ξέρω τι έγινε με τη μετάφραση από τα αγγλικά, στα γερμανικά και στα ελληνικά».

Σημείωσε, ακόμη, ότι δεν θα απολογηθεί για τη δήλωσή του, τονίζοντας παράλληλα ότι στηρίζει την κυβέρνηση, γιατί είναι δημοκρατικά εκλεγμένη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ makpress: Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να έγινε λάθος στη μετάφραση. Η συνέντευξη δόθηκε στο ζαχαροπλαστείο plaisir στα Αγγλικά, οι λέξεις είναι κοινές, ο Μπουτάρης είπε "i hate them, they are totally idiots"  και ο δημοσιογράφος το μετέφρασε ολόσωστα. Τα υπόλοιπα που λέει ο κυργιάννης είναι ....Μπουταριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου