Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

20.09.2015: εκλογική αναμέτρηση. Και μετά;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Μετά θα ορκισθεί μία κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία ποιά κυβέρνηση.  Κυβέρνηση να ’ναι και ό,τι να ’ναι, αρκεί να απαρτίζεται  από οικεία στους ....
δανειστές πρόσωπα [για καλή των δανειστών  «τύχη» ο κύκλος των οικείων προσώπων έχει διευρυνθεί μετά την 25.01.2015], να εφαρμόζει Μνημόνια και να μεριμνά μη τυχόν και δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις.


Μετά θα παρακολουθήσουμε τις παραδόσεις-παραλαβές υπουργείων με λογοδιάρροια, σπόντες, αστειάκια, ατακούλες, κολακείες, χαριτωμενιές, ευχές, παπάρες κ.λπ. Είναι το γνωστό σίριαλ «φεύγα-ήρθα», «πάρε-παίρνω», «τα πήρα-πάρ’ τα».
Μετά θα ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της λαοπρόβλητης [εδώ καγχάζομεν εκατοντάκις] κυβέρνησης: πάταξη της διαφθοράς, εξάλειψη της γραφειοκρατίας,  καθίδρυση της διαφάνειας σε όλους τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων και προμηθειών, κατάργηση των απ’ ευθείας αναθέσεων, επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, φορολογική ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, υπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των οπλιτών στη μεθόριο χωρίς καμμία παρέκκλιση, πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού, περιστολή των κρατικών δαπανών και εξάλειψη κάθε σπατάλης, φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων, ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, διασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων, δημιουργία 150.000.000 θέσεων εργασίας σε όλη την ΕΕ, αξιολόγηση των δημοσίων λειτουργών χωρίς κομματικά κριτήρια,  αποκατάσταση όλων των αδικιών των Μνημονίων, απόλυση επιόρκων, σύσφιγξη των σχέσεων με την Ευρώπη, προ πάντων δε γλουτών τε και μηρών.
Μετά θα αρχίσουμε να ακούμε κάθε μέρα στα ραδιόφωνα και να βλέπουμε στα κανάλια τους υπουργούς, τους βουλευτές, τα προβεβλημένα στελέχη των κωμάτων, τον μπαμπά τού Νίκου Παππά, τον Λεουτσάκο, τη Ζωή, τον Φραπουράρη, τον Κυριάκο, τη Ντόρα, τον Άδωνι, τη Βούλτεψη, τον Ντινόπουλο, τον Χατζηδάκη να ξεκατινιάζονται αναλύοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, τη διάσωση των καταθέσεών μας, τον τρόπο και τον χρόνο κατάργησης των capital controls, τη μείωση της ανεργίας κατά  0,00000000000000000001%, τον συνωστισμό ξένων επενδυτών έξω από τα γραφεία των υπουργών, την παραγγελία κατεπειγουσών ΕΔΕ για επίορκους λειτουργούς κ.λπ.
Μετ’ ου πολύ θα αρχίσουν τα μπινελίκια μεταξύ των παραγόντων «αντιμαχομένων» κωμάτων, ο τόπος θα έχει ανάγκη εκλογών, αλλά ο ΠτΔ θα αντιστέκεται σθεναρά, αφού έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει νέες εκλογές πριν από το τέλος του 2016. [Έχει πυγμή ο ΠτΔ. Θυμηθείτε το σκηνικό με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη. Όχι δεν αναφέρομαι στην αντικατεστημένη οδοντοστοιχία]. Θα γίνεται αξιολόγηση του κυβερνητικού μνημονιακού έργου από το κουαρτέτο που μπορεί να έχει αναβαθμισθεί σε κουιντέτο,  θα αγωνιούμε μήπως δεν πάρουμε τη δόση, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την καθιερωμένη παραδοσιακή διαδήλωση στη ΔΕΘ του 2016.
Στο μεταξύ θα έχει εκδοθεί σωρεία εισαγγελικών διατάξεων, με τις οποίες θα έχουν τεθεί στο Αρχείο υποθέσεις της λίστας Lagarde, θα έχουν εκδοθεί και πολλά απαλλακτικά βουλεύματα για άδικες διώξεις που είχαν ασκηθεί για δήθεν σκάνδαλα σε επώνυμα προσώπατα, ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ θα έχει αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, θα έχει πληρωθεί η θέση του Προέδρου του ΣτΕ, αλλά και του ΕΣ, με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μακρυά από κομματικές σκοπιμότητες, όπως πάντα, κ.ο.κ. Και κάτι ακόμη: ο κ. Λασκαρίδης θα έχει εκδώσει την πεντηκοστή ανακοίνωση, με την οποία θα κατακεραυνώνει τους πολιτικούς που παρενέβαλλαν εμπόδιο στο έργο του, πράγμα που δεν τόλμησε να πράξει όσο ήταν γαντζωμένος στην καρέκλα του Προέδρου του ΕΣΡ εισπράττων την παχυλή αμοιβή του. Όπως κάνει κάθε σοβαρός δημόσιος λειτουργός που σέβεται τη μάσα. Μιλάει αφού χάσει το οφίκιο.  
       Σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιασθούμε καθόλου. Όλα θα είναι όπως πριν. Θα βαδίζουμε με την ίδια σταθερότητα στην καθημερινή πλήξη μας βρίζοντας την κυβέρνηση που άλλα υποσχόταν και άλλα έκανε και θα απειλούμε ότι θα φάει μαύρο στις επόμενες εκλογές. 
            Πάντως μου άρεσε πολύ ο λόγος του Αλέξη στη ΔΕΘ. Ξετρελάθηκα. Ό,τι ήθελα να ακούσω. Ό,τι ονειρεύομαι τόσες δεκαετίες. Τον λόγο θα τον ονομάσω «Θεσσαλονίκη ΙΙ», όπως «Ζάππειο ΙΙ». Θαυμάσιος. Εξαιρετικός από κάθε πλευρά. Μεστός. Υπέροχος. Καταπληκτικός. Ανεπανάληπτος. Θεσπέσιος. Συγκλονιστικός.   Απαράμιλλος.  Άφθαστος.  Ασύγκριτος. Μοναδικός. Ανυπέρβλητος. Απλησίαστος.  
Τούτων όλων ούτως εχόντων αποφάσισα για πρώτη φορά στη ζωή μου να μην πλησιάσω την κάλπη. Βαρέθηκα να ψηφίζω συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους. Αρνούμαι να ψηφίσω για 16η φορά Μπόμπολα, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Βασιλάκη, Κοντομηνά, Λάτση, Μπακατσέλο, Βγενόπουλο, Μαρινάκη, Αγγελόπουλο, Κόκκαλη, Συγγελίδη, Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Ψυχάρη, Μαμιδάκη, Κυριακού και χιλιάδες άλλων που κινούνται στον πυρήνα ή στις παρυφές είτε της κεντρικής εξουσίας είτε των αυτοδιοικητικών δομών και ενθυλακώνουν τον ιδρώτα μου!
Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής  ιδιαιτέρως ευγνώμων προς τον Αλέξη που μου επέτρεψε την 05.07.2015 να εκφράσω το «γαμώ το» μου.
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, καθημερινός γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου Όρους [Μεγάλη η Χάρη της]

Υ.Γ. Γνωρίζω τί σημαίνει άκυρο ψηφοδέλτιο. Δεν προσμετρείται για την εξαγωγή τού εκλογικού αποτελέσματος. Γνωρίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τη λευκή ψήφο, ασχέτως του αν για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου το «ανεξάρτητο» Εκλογοδικείο την προσμέτρησε, προκειμένου να εκλεγεί το 2004 βουλευτής ο Αχιλλέας Καραμανλής, πράγμα που μας κόστισε μόνον 340.263 ψωροευρώ.
Γνωρίζω, επίσης, τί σημαίνει αποχή. Αλλά δεν μου πάει πια να ξαναψηφίσω τους ίδιους. Είναι τόσο βαρετό. Άλλωστε, αφού τους ίδιους θα ψηφίσουν όλοι οι άλλοι που θα εκλέξουν πανηγυρικά και ομοφώνως με μαθηματική ακρίβεια Μπόμπολα, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Βασιλάκη, Κοντομηνά, Λάτση, Μπακατσέλο, Βγενόπουλο, Μαρινάκη, Αγγελόπουλο, Κόκκαλη, Συγγελίδη, Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Ψυχάρη, Μαμιδάκη, Κυριακού και χιλιάδες άλλων που κινούνται στον πυρήνα ή στις παρυφές είτε της κεντρικής εξουσίας είτε των αυτοδιοικητικών δομών και ενθυλακώνουν τον ιδρώτα μου,  γιατί να τρέξω να ρίξω την ψήφο μου; Δεν είναι περιττό; Ας αρχίσω να διαβάζω καλλίτερα ένα βιβλίο. Άσε που διαβάζοντας είναι σφόδρα πιθανό να πληροφορηθώ και άλλον ένα τρόπο κομπίνας που μου είναι άγνωστος. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί, τους οποίους δεν έχει ακόμη συλλάβει ο νους μου. Τελειώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου θα σπεύσω να κάνω ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ. Από πατριωτικό καθήκον κ. Βαλαβάνη μου. Για να συντηρήσω Μπόμπολα, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Βασιλάκη, Κοντομηνά, Λάτση, Μπακατσέλο, Βγενόπουλο, Μαρινάκη, Αγγελόπουλο, Κόκκαλη, Συγγελίδη, Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Ψυχάρη, Μαμιδάκη, Κυριακού και χιλιάδες άλλων που κινούνται στον πυρήνα ή στις παρυφές είτε της κεντρικής εξουσίας είτε των αυτοδιοικητικών δομών και ενθυλακώνουν τον ιδρώτα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου