Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί η Ελλάδα να απορροφήσει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες; Είναι ηθικό;

Το ερώτημα βρίσκεται στην επικαιρότητα, αλλά , αντί να γράψουμε ένα ακόμη άρθρο γνώμης, στη χώρα που μαστίζεται από γελοίες ιδεοληψίες, ας δούμε τι απαντούν οι Ισραηλινοί στο ίδιο ερώτημα:



So what do we do as Jews?Does this human tragedy require Israel to open its gates and set up refugee camps? That's what Turkey, Jordan and Lebanon are doing. So why don’t we? Why settle for just a few hundred of the wounded?

But there is a difference. First, when refugees come to Jordan and Lebanon, they come from the same culture and tradition, the same language and religion. They are not strangers and enemies. But Israel itself has no room to absorb thousands of refugees. And the Middle East, as is well-known, has produced millions of them over the past decade. The high moral imperative, Jewish and universal, requires assistance. It does not mandate self-destruction.


"Λοιπόν; Τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Εβραίοι μ΄αυτή την τραγωδία", αναρωτιέται ο συντάκτης. "Τουρκία, Λίβανος και Ιορδανία, άνοιξαν τις πύλες τους και έφτιαξαν χώρους υποδοχής προσφύγων. Εμείς γιατί δεν το κάνουμε; Επειδή υπάρχει μια διαφορά. Οταν πηγαίνουν πρόσφυγες στην Ιορδανία και το Λίβανο, πηγαίνουν σε χώρες με την ίδια παράδοση και τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια γλώσσα και την ίδια θρησκεία.  Το Ισραήλ δεν έχει περιθώρια να απορροφήσει χιλιάδες πρόσφυγες. Η Μ.Ανατολή, είναι γνωστό ότι παράγει εκατομμύρια πρόσφυγες."

Και η κατακλείδα:
Η ηθική (εβραϊκή και παγκόσμια) επιτάσσει να βοηθήσουμε. Όχι να αυτοκαταστραφούμε !




Τα είπε όλα ο Ben-Dror Yemini, από το Ισραήλ, μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και που δεν έχει δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα (πλην ελαχίστων τραυματιών πολέμου).

Εμείς; Θα επιμείνουμε στην αυτοκαταστροφή, που οραματίζεται ο κάθε ιδεοληπτικός σαχλαμάρας;

ολόκληρο το άρθρο στο http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4763447,00.html
Ben-Dror Yemini

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Νετανιάχου : "Θα βάλουμε φράχτη σε όλο το Ισραήλ. Πρέπει να προστατευτούμε από τα άγρια κτήνη"

O Πρωθυπουργός του Ισραήλ επιβεβαίωσε εμφατικά την επίσημη εβραϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, όπως την ανέλυσε ο εξαιρετικός Ben-Dror Yemini εδώ και που συνίσταται στο δόγμα "πάνω από όλα η προστασία της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας. Έχουμε την υποχρέωση να τα υπερασπιστούμε και ...
θα το κάνουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο".

Το περίεργο είναι κάποιοι που αρέσκονται να παριστάνουν τους "αντισημιτοκυνηγούς" στην Ελλάδα, ψάχνοντας για αντισημίτες και μοιράζοντας αφειδώς ταμπελάκια "ρατσιστή" στους απλούς κατοίκους χωριών που δέχονται χιλιάδες Αφγανούς (π.χ. Διαβατά), χαρακτήρισαν "ρατσιστική" εκδήλωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η οποία κινήθηκε στο πνεύμα του Ben-Dror Yemini και της εβραϊκής πολιτικής, ότι "καλή και άγια κάθε βοήθεια σε πρόσφυγες , αλλά πρέπει και να προστατευθεί η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των ντόπιων". Μάλιστα κάποιοι τελείως ΗΛΙΘΙΟΙ Χριστιανοφοβικοί, έφεραν και μισαλλόδοξο χριστιανοφοβικό ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εναντίον της εκδήλωσης της Μητρόπολης !!!!

Για αυτούς τους ηλίθιους εδώ στη Θεσσαλονίκη δηλαδή, οι Χριστιανοί είναι "χρυσαυγίτες" αν εκφράσουν αγωνία για την συνέχεια της θρησκευτικής τους ταυτότητας, ενώ ο Νετανιάχου είναι ...συριζαίος όταν ζητά να προστατευθεί η χώρα του από τους μουσουλμάνους που είναι "επικίνδυνα κτήνη".


“Στο τέλος θα έχουμε ένα κράτος το οποίο θα περιτριγυρίζεται από συρματόπλεγμα. Με ρώτησαν κάποιοι, είναι αυτό απαραίτητο για την προστασία της χώρας; Η απάντηση είναι καταφατική. Θα απλώσουμε τείχη και συρματοπλέγματα σε όλο το μήκος των συνόρων του Ισραήλ; Η απάντηση είναι καταφατική. Στην περιοχή που ζούμε πρέπει να προστατευτούμε από τα άγρια κτήνη (predatory animals) που μας περιτριγυρίζουν”.


The whole of Israel will ultimately be fenced off for its own protection, Prime Minister Benjamin Netanyahu has vowed.

Inspecting the construction of a new barrier along the country’s border with Jordan on Tuesday, he used strong language to evoke the threat.


“We will surround Israel in its entirety? The answer is yes. In the environment we live in, we need to protect ourselves from predatory animals,” the Israeli premier told reporters.

The new 30 kilometre structure on the border with Jordan will stretch from Israel’s resort city of Eilat to Samar, close to where a new Israeli airport is due to open next year.

The Netanyahu government fears migrants and armed jihadi infiltrators might try to reach Israel via Jordan.

Fences already built in the name of national security include a vast barrier cutting most of the West Bank off from Israel and East Jerusalem. Palestinians dub it an “apartheid wall” and an Israeli attempt to grab land Palestinians want for a future state.

http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.702318

http://www.euronews.com/2016/02/10/netanyahu-pledges-to-protect-israel-from-predatory-animals/
http://www.theguardian.com/world/2016/feb/10/netanyahu-plans-fence-around-israel-to-protect-it-from-wild-beasts
http://english.pnn.ps/2015/11/19/netanyahu-muslims-are-dangerous-animals/


BONUS προς πνευματική βρώση:
Η μεταβολή της χώρας μας σε «ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης» δεν είναι «ανθρωπισμός» ούτε «πολυπολιτισμός». Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της «καταπολέμησης της ισλαμοφοβίας» να αρνούμαστε το γεγονός ότι η επαπειλούμενη διάρρηξη της κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής της ελληνικής κοινωνίας –που ενισχύεται ως προοπτική από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην χώρα μας– θα σηματοδοτήσει μια τεράστια οπισθοδρόμηση στις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, στην δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου (όσο έχει απομείνει), στην συνύπαρξη και την κοινή μας ζωή. Μια κοινωνία, για να είναι πλουραλιστική και ανοιχτή, θα πρέπει να διέπεται από κοινές αρχές και αξίες, μια κοινά αποδεκτή κουλτούρα κ.ο.κ. Δεν νοείται στο όνομα του ψευδεπίγραφου πολυπολιτισμού να επιτρέπουμε γκέτο εξαθλίωσης, καθεστώτα εθνοπολιτισμικού απαρτχάιντ, ή να κάνουμε εκπτώσεις σε ζητήματα καίρια όπως είναι η ισότητα των φύλων ή η εκκοσμίκευση της κοινωνικής μας ζωής. Ο επαπειλούμενος κατακερματισμός της ελληνικής κοινωνίας σε μια εθνοθρησκευτική Βαβέλ, θα ενισχύσει μόνο την εκατέρωθεν μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την αντιπαράθεση εγκαθιδρύοντας ένα κλίμα «πολέμου όλων εναντίον όλων» στον τόπο μας.

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Μα γιατί επιμένουν να έρθουν στη γερασμένη Ευρώπη οι πρόσφυγες;


Το βασικότερο επιχείρημα τύπων σαν τον Ξυδάκη και άλλων φαιδρών, για την αποδοχή μουσουλμάνων μεταναστών στη Χριστιανική Ευρώπη του Διαφωτισμού, της δημοκρατίας (με τα κουσούρια της), της ανοχής, των κανόνων, του κράτους δικαίου και της ισότητας των φύλων, είναι ...
ότι "είναι γερασμένη Ήπειρος" και οι Μουσουλμάνοι θα την αναζωογονήσουν.

Άλλοι πάλι  λένε την Ευρώπη  ρατσιστική, φασιστική, ναζιστική, κλπ.

Ε, αφού είναι τόσο χάλια η Ευρώπη, γιατί ΟΛΟΙ οι μετανάστες θέλουν να έρθουν εδώ και ειδικά στη "ναζιστική Γερμανία" και δεν επιλέγουν το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι) και άλλες ΠΑΜΠΛΟΥΤΕΣ και μάλιστα οι περισσότερες απ΄αυτές ομόδοξές τους μουσουλμανικές χώρες;
Γιατί δεν πάνε στην Αίγυπτο, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ;

Ή τις φιλόξενες αλληλέγγυες σοσιαλιστικές χώρες, Βενεζουέλα, Βολιβία, Αργεντινή ή ακόμη ακόμη εκεί που νικήθηκε ο "καπιταλισμός που φταίει για όλα", δηλαδή τη Βόρεια Κορέα;

Μα γιατί μεταναστεύουν μόνο σε Χριστιανικές χώρες;

Μα γιατί όλοι στη "γερασμένη ρατσιστική Ευρώπη";

Μα γιατί δεν πάτε στο Ισραήλ; Στη Σαουδική Αραβία; Στο Ντουμπάι; Μόνο στον Μπούρτζ Χαλίφα των 163 ορόφων, χωράνε να ζήσουν πάνω από 50.000 πρόσφυγες. 
"Δεν δέχονται;" - Τι θα πει "δεν δέχονται"; Υπάρχουν χώρες που έχουν το δικαίωμα να δέχονται πρόσφυγες και χώρες που δεν το έχουν; Και τότε γιατί οι πρόσφυγες δεν τα βάζουν με τις χώρες που "δεν δέχονται" και τα βάζουν με αυτές που δέχονται, αλλά θέλουν να υπάρχει και κάποιο μέτρο και τάξη;

Γιατί λοιπόν αδέρφια μας μετανάστες, να υποφέρετε στη "γερασμένη κακιά Ευρώπη" και να πεθαίνετε προσπαθώντας να φτάσετε στη Νορβηγία ή τη Σουηδία;
Τόσα ωραία κράτη έχει κοντά σας. Γιατί θέλετε να ζήσετε μόνο σε Χριστιανικές χώρες;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ:
Στην Ευρώπη υπάρχει ΜΙΑ μουσουλμανική χώρα! Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ! Γιατί δεν πήγε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ "πρόσφυγας" στην ομόδοξη αυτή χώρα;