Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ποιοί είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές του 2019, 2024 και 2029

 Τριβές προκαλεί στην παράταξη Μπουτάρη η απόφασή του να μη δίνει "τόπο στα νιάτα".
"Θα είμαι μέχρι τα....
100 Δήμαρχος, σε όποιον δεν αρέσει να παραιτηθεί" διεμήνυσε.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την επιστροφή του από την Αμερική, σε συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σχολίασε κάποιες συναντήσεις που έγιναν αυτές τις ημέρες ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, προκειμένου να καθορίσουν την «μετά-Μπουτάρη» εποχή.

«Θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος και να υπηρετώ τον δήμο όσο αντέχω. Είχα πει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100. Μάλλον πρέπει να το πω σοβαρά για να σταματήσουν αυτές οι σαχλαμάρες» είπε ο Γ. Μπουτάρης.

Μάλιστα σχολιάζοντας τα «αντιπολιτευτικά γεύματα» ανέφερε πως «οι φιλοδοξίες των ανθρώπων δεν έχουν όριο» και κάλεσε τον Κ. Ζέρβα να παραιτηθεί.

«Ο Κ. Ζέρβας είναι ξεκάθαρα αντιπολίτευση. Αν είναι έντιμος, παραιτήσου από σύμβουλος. Διότι εξελέγης με τη σημαία τη δικιά μας. Δεν βγήκες μόνος. Το θέτω θέμα. Η Πρωτοβουλία δεν προβλέπει διαγραφές. Αν προέβλεπε θα το χρησιμοποιούσα».

«Διαφωνείτε με την κεντρική γραμμή; Παραιτηθείτε!», συνέχισε ο Γ. Μπουτάρης χαρακτηρίζοντας «ανέντιμη» την καμαρίλα.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι στις εκλογές του 2019, ο Γιάννης Μπουτάρης (θα είναι τότε μόλις 77 ετών), να έχει ως βασικότερο αντίπαλο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος θα έχει την υποστήριξη της ΝΔ,
ενώ στις εκλογές του 2024, να έχει αντίπαλο επιτέλους μια γυναίκα από τη "συντηρητική" παράταξη, την Άννα Ευθυμίου,
και στις εκλογές του 2029, που ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι μόλις 87 ετών, προβλέπεται ότι θα έχει ως αντίπαλο, τον Εφραίμ Κυριζίδη.

Οι δυσκολίες θα αρχίσουν στις εκλογές του 2034, όταν πλέον η εξωπραγματική στήριξη που έχει από την παγκόσμια ελίτ και τα ελληνικά μμε, θα αρχίσει να κουράζει το εκλογικό σώμα κατά το "το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο ραβίνος" κι έτσι στις εκλογές του 2039, όπου θα είναι μόλις 97 ετών, η μάχη θα είναι αμφίρροπη και πιθανότατα η πρώτη ήττα για τον Μπουτάρη θα έρθει το 2044.

Για όσους νομίζουν ότι κάνουμε χιούμορ κι ότι κάποια στιγμή θα παραιτηθεί λόγω ηλικίας, να τους ενημερώσουμε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ανήκει στη συνομοταξία των απέθαντων. Ο Ροκφέλερ είναι 102 και διοικεί επιχειρήσεις, οι περισσότεροι Ρότσιλντς κυβερνούσαν το σύμπαν μέχρι τα 100, ο Κίσσινγκερ είναι 93 και κάνει υπερατλαντικά ταξίδια και δίνει συμβουλές σε Πρωθυπουργούς, άρα μην το δένετε κόμπο ότι στα 97 του θα έχει βιολογικό πρόβλημα. Θα είναι πολύ πιο υγιής και ακμαίος από τους 30άρηδες της εποχής.
Δεν είναι τυχαία η αμφίεσή του στις Απόκριές του 2012 (φωτο)

Αυτά για όσους ονειρεύονται το Δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης.