Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ελβετία λόγω έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης

Με συστηματική προσπάθεια οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό σε....
όλα τα εργοτάξια με απαιτητικό αλλά και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής.
Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, η ανάδοχος κοινοπραξία θα προχωρήσει σε πλήρη εργοταξιακή ανάπτυξη στην οδό Αλλατίνη, προκειμένου με την μέθοδο του ανοικτού ορύγματος να κατασκευάσει τη σήραγγα μεταξύ του σταθμού Νέα Ελβετία και του Αμαξοστασίου.

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

• Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αλλατίνη, από τη συμβολή της με την οδό Ευρυγένη έως την οδό Κανελλοπούλου.

Η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων θα διεξάγεται πλέον: μέσω των οδών Αλλατίνη – Ευρυγένη – Κανελλοπούλου – Αλλατίνη για όσους έχουν κατεύθυνση την Περιφερειακή οδό και μέσω των οδών Αλλατίνη – Κανελλοπούλου – παράδρομος Καραμανλή – Υψηλάντου – Παπαναστασίου – Αλλατίνη για όσους έχουν κατεύθυνση προς το Πάρκο Νέας Ελβετίας. Η προσέγγιση των οχημάτων στο παραπάνω αποκλεισμένο τμήμα της οδού Αλλατίνη θα είναι δυνατή από τους κάθετους σε αυτήν δρόμους.


• Μονοδρομείται το τμήμα της οδού Ευρυγένη, μεταξύ των οδών Αλλατίνη και Κανελλοπούλου, με κατεύθυνση κίνησης προς την οδό Κανελλοπούλου.

• Αμφιδρομείται το τμήμα της οδού Κανελλοπούλου, μεταξύ των οδών Αλλατίνη και Ευρυγένη.

• Αμφιδρομούνται οι οδοί Νίκης και Σολωμού, μεταξύ των οδών Αλλατίνη και Αηδονιών, καθώς και η οδός Καβάφη.

• Αντιστρέφεται η κατεύθυνση κίνησης οχημάτων της οδού Σίφνου.

• Μετατρέπονται σε αδιέξοδο τα τμήματα των οδών Σολωμού, μεταξύ των οδών Καβάφη και Αλλατίνη, και Αμοργού, μεταξύ των οδών Σίφνου και Αλλατίνη. Η κυκλοφορία σε αυτά τα τμήματα θα επιτρέπεται μόνον για την εξυπηρέτηση των περίοικων.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στις οδούς: Ευρυγένη, μεταξύ των οδών Αλλατίνη και Κανελλοπούλου, Κανελλοπούλου, μεταξύ των οδών Αλλατίνη και Ευρυγένη, Γλυφάδας, μεταξύ των οδών Καβάφη και Σίφνου, και Σίφνου, στο τμήμα πριν τη συμβολή της με την οδό Γλυφάδας.
Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν έως το καλοκαίρι του 2017. Για τους ενοίκους των παρακείμενων πολυκατοικιών που διαθέτουν θέσεις στάθμευσης δημιουργήθηκαν 3 οργανωμένοι χώροι στάθμευσης.
Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ευχαριστεί τους κατοίκους για τη συνεργασία και την κατανόηση λόγω της αναπόφευκτης προσωρινής όχλησης και υπενθυμίζει ότι το Γραφείο Επικοινωνίας (τηλ. 2310-504710, 2310 504714, 2310 504764, email: info@ametro.gr) της εταιρείας βρίσκεται στη διάθεσή τους, από τις 9:00 έως τις 16:00.. Επιπλέον, η ανάδοχος κοινοπραξία λειτουργεί ήδη κέντρο ενημέρωσης των περίοικων στην περιοχή ΑΛΛΑΤΙΝΗ (στη συμβολή των οδών Αλλατίνη και Γλυφάδας τηλ. 2310 321 944).