Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Όλη η αλήθεια για τη βλακεία της πολιτικής σε ΜΙΑ φράση !

Συγκέντρωση πραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα έξω από το σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος στην ....
Ομόνοια, προκειμένου να εκφράσει «την αλληλεγγύη και στήριξή της στον αγώνα τους για να μείνει ανοιχτή η επιχείρηση, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους».
Ο Πρόεδρος της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε:
" πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο όλοι οι μικρο-προμηθευτές"

...
Προσέξτε το σκεπτικό: Είμαστε αριστεροί, άρα πρέπει να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους και τους μικρο-προμηθευτές, αλλά και να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους μεγαλο-προμηθευτές κι οτιδήποτε έχει μπροστά το "μεγαλο-" (μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοτσιφλικάδες κι άλλα κλισεδιάρικα).

Όμως, κυρ Λαφαζάνη μου, αν πληρώσουμε μόνο τους μικροπρομηθευτές, που δεν απασχολούν προσωπικό, θα σώσουμε 20-30 άτομα.
Αν δεν πληρώσουμε τον "μεγαλοπρομηθευτή" όπως ονειρεύεσαι, για να δώσουμε "χτύπημα στο μεγάλο κεφάλαιο", δεν θα σκοτώσουμε κανέναν ολιγάρχη. Απλά, θα κλείσει ΚΑΙ ο μεγαλοπρομηθευτής και θα απολύσει τους δικούς του 500 υπαλλήλους. Ο μεγάλος απασχολεί προσωπικό ! Και επειδή είναι μεγάλος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακός ! Μπορεί πληρώνοντας έναν μεγάλο να σώσουμε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, που δεν θα σώσουμε πληρώνοντας 100 μικρούς.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ανεργία στον καπιταλισμό μειώνεται εκεί που υπάρχουν ΜΕΓΑΛΕΣ επιχειρήσεις. Με το φθηνο-αριστερίστικο σκεπτικό "να πάει να πνιγεί ο μεγάλος" καταστρέφονται συνεχώς θέσεις εργασίας.

Έλεος πια με το λαϊκισμό του "εμείς είμαστε με το λαό κι όχι με τους μεγάλους". Αν δεν υπάρχουν "μεγάλοι", δεν υπάρχουν δουλειές ! Tι να κάνουμε; Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά δεν φέρνει ψήφους. Ενώ το χάιδεμα των αυτιών του λαού και ο δήθεν πόλεμος με τους "μεγαλοκαρχαρίες" φέρνει...