Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Έρευνα της UEFA για "χειραγώγηση" αγώνα του Ολυμπιακού - Υποβιβάστηκε διαιτητής

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πιερλουίτζι Κολίνα, αποφάσισε τον υποβιβασμό...
δύο μόνο διαιτητών για σοβαρά λάθη σε ματς του Europa League. Σ΄ αυτούς βρίσκεται και ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη, Άρλοντ Χάντερ, ο οποίος είχε κάνει αρκετά λάθη και πλήρωσε την κακή του διαιτησία.

Το δημοσίευμα του έγκυρου footballrefereeing φέρει τον τίτλο «Καταστροφικές εμφανίσεις με συνέπειες: Οι Ιβάν Μπέμπεκ και Άρνολντ Χάντερ υποβιβάστηκαν» (Catastrophical Performances with Consequences: Ivan Bebek and Arnold Hunter have been demoted), αναφέρει και το λόγο για τον οποίο ο Χάντερ υποβιβάζεται, ενώ αποκαλύπτει πως η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνες για το συγκεκριμένο ματς προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρξει υποψία χειραγώγησης.

«Ο Βορειοϊρλανδός Άρνολντ Χάντερ έκανε απίστευτα λάθη στο Ολυμπιακός-Άντερλεχτ, ευνοώντας την ελληνική ομάδα. Η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνες για να εξετάσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης», αναφέρει η αιτιολόγηση.
Northern Ireland's Arnold Hunter made incredibly clear crucial mistakes in Olympiakos vs RSC Anderlecht all favouring the Greek side. UEFA had then started investigations into the decision-taking-process and potential match-fixing.

H επίμαχη φάση, όπου ο Χάντερ έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού: