Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

12χρονη που έδωσε ψεύτικη ηλικία στο facebook έπεσε θύμα παιδόφιλων

Στα «νύχια» της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έπεσαν τρεις παιδόφιλοι, που ανάγκαζαν 12 χρονη να τους στέλνει γυμνές φωτογραφίες μέσω facebook. Στην εποχή της ...
κυριαρχίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της πληροφορίας, η προσέγγιση παιδιών μέσω διαδικτύου δυστυχώς αυξάνει με αλματώδεις ρυθμούς.

Η ανεπαρκής γονεική «επιτήρηση» των παιδιών στον κυβερνοχώρο, όπως πολλές φορές έχουν τονίσει οι άντρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, κάνει ακόμη ευκολότερη «λεία» τα ανήλικα θύματα.

Το σοκαριστικό γεγονός συναίβει με εμπλεκόμενους δύο άνδρες ηλικίας 27 και 34 ετών , για τους οποίους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία στην Αθήνα και έναν τρίτο ηλικίας 21 ετών στην Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι ο 34χρόνος σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε ζητήσει από το ανήλικο θύμα του ηλικίας μόλις 12 ετών να συναντηθούν και από κοντά. Ωστόσο ευτυχώς η 12χρονη δεν πήγε στο ραντεβού.

Ο 21 χρονος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για παιδική πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις σε βάρος ανήλικης, καθώς επίσης σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων

Η ανήλικη της οποίας η μητέρα αγνοούσε ότι η κόρη της διατηρούσε προφίλ στο Facebook είχε δώσει ψευδή ηλικιακά στοιχεία για την δημιουργία του λογαριασμού της. Τυχαία η μητέρα το ανακάλυψε και ήρθε αντιμέτωπη με τους σοκαριστικούς διαδικτυακούς διαλόγους της ανήλικης κόρης της και τις σοκαριστικές φωτογραφίες που οι τρεις ενήλικοι την εξανάγκαζαν να τους στέλνει.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας, ότι η ανήλικη κόρη της, μετά από προτροπή άλλων χρηστών του διαδικτύου, τους απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή των γονιών για την προστασία των ανήλικων παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπενθυμίζουν ότι ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την υπηρεσία προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου.