Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η κυβέρνηση θα φέρει νέες περικοπές συντάξεων το 2017

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 δεν υπήρχε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, δεν υπήρχε λοκ άουτ , δεν καταργήθηκε ο 13-14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα,
ο κος. Τσίπρας και η παρέα του τα έχουν όλα αυτά πάνω στο τραπέζι για τη 2ηαξιολόγηση. Είναι μια θλιβερή περίοδος για τους εργαζομένους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τον αδύναμο Έλληνα, για την παραγωγική Ελλάδα.

Από το Σεπτέμβριο όλα είναι ανοιχτά και πιθανά. Δυστυχώς από το φθινόπωρο θα ενταθούν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα στη ζωή του μέσου Έλληνα και ιδιαίτερα θα αντιμετωπίσει την εφιαλτική πραγματικότητα που του έχει ετοιμάσει ο Τσίπρας με αυτά που έχει ψηφίσει…Προβλέπω ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό κοκτέιλ να διαμορφώνεται και να προκαλεί αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις. Η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη να συγκρατήσουν τη χώρα από την άβυσσο και να κρατήσουν την κοινωνία όρθια.

Η Ν.Δ. θα εφαρμόσει μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα δίνει έμφαση στην επαναδιαπραγμάτευση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% και θα επιδιώξει ρυθμό ανάπτυξης 4%, ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει τους όρους μιας αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης και εκκίνησης. Αυτό το Νέο Ξεκίνημα θέλει τον εργαζόμενο σύμμαχο με την επιχείρηση και το κράτος και όχι αντιμέτωπους. Θέλει διάλογο, συναίνεση, τολμηρές αποφάσεις, μεταρρυθμίσεις, ρεαλισμό, αλήθειες και διαζύγιο με τη δημαγωγία , το λαϊκισμό, και τη μπουρδολογία!!!


Η ζημιά των συνταξιούχων είναι μεγάλη και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αυτή που έρχεται και έχει ήδη ψηφιστεί από τον Τσίπρα και την παρέα του. Εμείς τα είπαμε στη Βουλή, τα είπαμε και σε όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Ν.Δ. Μιλήσαμε με παραδείγματα, με στοιχεία και είπαμε την αλήθεια. Απέναντι σ’αυτούς που λένε συνέχεια ψέματα και μιλάνε σε άδεια αμφιθέατρα θα βρεθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ, οι συνταξιούχοι χηρείας, οι ανάπηροι συνταξιούχοι , όσοι ελάμβαναν επικουρικές και τώρα θα τις δουν κομμένες έως και 50%!!! (κατά τα άλλα τους μάρανε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα έκοβε το 6%), στα μισά θα κόψει τα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων και κατά 30% το εφάπαξ τους!!!! Θα σας κάνω και μια πρόβλεψη. Αν προλάβει τον Τσίπρα και ο νέος προϋπολογισμός του 2017, θα δείτε και νέες δραματικές περικοπές και τη νέα χρονιά στις συντάξεις. Δε θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά μέχρι τώρα δεν έχω πέσει έξω στις εκτιμήσεις μου και επειδή αυτό το ασφαλιστικό των Τσίπρα – Κατρούγκαλου δε βγαίνει, θα οδηγηθούμε σε νέες περικοπές… Η Ν.Δ. θα διαμορφώσει μια νέα αρχιτεκτονική για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, που σημαίνει τέρμα στον κατήφορο και θα βάλουμε τα θεμέλια ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος που θα προβλέπει συντάξεις σε όλους τους Έλληνες με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

είναι μερικές από τις απαντήσεις του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" 21/8/2016.