Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: "Ωραίος ο Σαλονικιός στη Θάσο !"

Όπου και αν πας για διακοπές στην Ελλάδα θα βρεις λόγους για να γκρινιάξεις ή να το απολαύσεις. Από ειδυλλιακά μέρη δίπλα στο κύμα όπου ο ταπεινός γαύρος η ελιά και...
το τσιπουράκι είναι η υπέρτατη απόλαυση μέχρι την αναίδεια ,βαρεμάρα του σερβιτόρου ή ιδιοκτήτη ( επιχειρηματία αρπακολατζή ) για το ξεπέταγμα.



Αφορμή για να γράψω δεν είναι τα στραβά ( τα ξέρουμε όλοι λίγο πολύ ) αλλά μια παραλία στη Θάσο. Ακτή Σαλονικιός. Τι άλλο; Σαλονικιός,δεν θα μπορούσε να μην ήταν άπλας. 😀😀😀
Παραλία σχετικά δυσπρόσιτη μέσα στα πεύκα, με αυτοσχέδιες τέντες και ξαπλώστρες από παλέτες. Μουσική από την καντίνα για όλα τα γούστα που έδενε απίστευτα τον Καζαντζίδη με Pink Floyd και ελληνικό κινηματογράφο με Bob Marley.
Αιώρες κρεμασμένες ανάμεσα στα πεύκα και καταγάλανα νερά στο φυσικό κολπάκι.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι οι ταμπέλες στις ξαπλώστρες/τέντες. Έγραφε λοιπόν στα αγγλικά. " θα είμαστε χαρούμενοι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας και χρήσης της τέντας/ξαπλώστρες για μίνιμουμ χρέωση 10 € σε ποτά ή φαγητό."
Το παράξενο της υπόθεσης όμως ήταν πως δεν ερχόταν κανείς από την καντίνα να σου ζητήσει παραγγελία και κατ´επέκταση να πληρώσεις. Το άφηνε στο φιλότιμο. Του Έλληνα θα πω εγώ. Γιατί διαπίστωσα πολλούς από την αλλοδαπή να την βγάζουν κούτρα.
Εύγε στα παιδιά που είχαν από όλα. Φαγητό,μεζέδες,παγωμένα ποτά φρουτοσαλάτες αλλά προ πάντων ευγένεια.
Η καλή πλευρά της Ελλάδας υπάρχει, αρκεί να την υποστηρίξουμε.

George