Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Σκληρή στάση ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΟΑΣΘ : "Κόψτε το λαιμό σας και βρείτε λεφτά να πληρώσετε μισθούς"

«εμείς δεν θα μπούμε στη συζήτηση για το αν σας χρωστάει ή όχι το δημόσιο» !
Πλάνο για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων από την διοίκηση του ΟΑΣΘ ....
αναμένει στην συνάντηση της Πέμπτης το υπουργείο Εργασίας. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Σπύρο Γεράρδη και Ειρήνη Προμπονά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.
«Στη συνάντηση απαιτήσαμε από την διοίκηση του ΟΑΣΘ να μας παρουσιάσει ένα πλάνο για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων», είπε και ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν θα μπούμε στη συζήτηση για το αν χρωστάει ή όχι το δημόσιο».

«Ο ΟΑΣΘ είναι μία βιώσιμη επιχείρηση που έχει παραγωγικό έργο το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης και έχει έσοδα. Είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να προγραμματίσει την πρώτη και βασική υποχρέωσή της να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων», υπογράμμισε ο κ. Νεφελούδης. (ωραίο το χάιδεμα αυτιών της "εργατιάς", αλλά το πετρέλαιο πώς θα το πληρώσει με άδεια ταμεία; με μαγικά;)

«Θεωρώ ανέντιμο μία επιχείρηση που έχει έσοδα να μην προγραμματίζει να πληρώνει πρώτα τους εργαζόμενους της», κατέληξε. (δεν τους πληρώνει, επειδή απλά δεν μπορεί, ρε μεγάλε, ούτε τους μετόχους πληρώνει, ούτε τους προμηθευτές, χρωστάει σε όλο τον κόσμο)

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη τριμερής συνάντηση του Υπουργείου Εργασίας, με τη Διοίκηση ΟΑΣΘ και τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ παρουσία της γγ Μεταφορών Π. Πέρκα.

Η συνάντηση έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή καθώς αύριο είναι προγραμματισμένη η συνάντηση ενώ αμέσως μετά οι εργαζόμενοι πρόκειται να συνεδριάσουν και ανάλογα με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων να καθορίσουν την στάση τους εκ νέου.