Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ: Τέλος στο μαρτύριο,κυκλοφορούν από την Πέμπτη τα αστικά του ΟΑΣΘ


H ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ:


Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι, μετά την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο στον Ο.Α.Σ.Θ. σήμερα 28.9.2016, ποσού ίσο με την μισθοδοσία προσωπικού μηνός Ιουλίου 2016, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με ομόφωνη απόφασή του αυθημερόν κατέβαλε στο προσωπικό του την μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2016.
Κατόπιν αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με την μορφή της επίσχεσης εργασίας που είχαν και από αύριο 29.9.2016 ημέρα Πέμπτη τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα κυκλοφορούν κανονικά από την πρωινή έναρξη βάρδιας.
Να ζητήσουμε πάλι συγνώμη από το επιβατικό κοινό της πόλης για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο το διάστημα της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Ο.Α.Σ.Θ..

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Από τις 5 το πρωί της Πέμπτης και ύστερα από 12 ημέρες απεργίας....
οι οδηγοί «πιάνουν» τιμόνι, όπως επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», με τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά.

Προειδοποίησε επίσης ότι αν κριθεί σκόπιμο, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και πάλι σε κινητοποιήσεις.

Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, δεν προχωρούσε στην κίνηση που έκανε σήμερα Τετάρτη, βάζοντας τα λεφτά σε «ασφαλή» λογαριασμό του ΟΑΣΘ και επανέλαβε: «Πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επιτέλους να μας πει ευθέως αυτό που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία του οργανισμού».

Αυτή είναι η οικονομική συμφωνία ΟΑΣΘ - Δημοσίου ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (και οι πολιτικοί που μπουρδολογούν)