Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο μαλάκας δημοσιογράφος και ο Άκης Τσελέντης

Είναι η χιλιοστή φορά, που βολτάροντας στο διαδίκτυο -σε έγκυρα σχετικά, sites- πέφτω στην clickbait* είδηση "Συναγερμός από τους σεισμολόγους: Θα γίνει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα".
Τελικά όμως.....
και πάντα, μα πάντα (!), μα πάντα (!!!), οι "σεισμολόγοι" (πληθ.), που αναγράφονται στα άρθρα, είναι πάντα οι εξής ....ένας:

ο Άκης Τσελέντης.

Έχω γράψει δεκάδες άρθρα για τον τύπο σε άλλα sites (οι παλιοί αναγνώστες θα τα θυμούνται), με τα οποία απέδειξα (με βίντεο και κείμενα των "προφητειών" του), ότι αυτός ο τύπος, εδώ και 30 χρόνια προβλέπει "μεγάλο σεισμό" και ποτέ δεν πέτυχε μία (!) πρόβλεψή του. Όπως άλλωστε κανείς δεν προέβλεψε, ούτε καν φαντάστηκε,  τον μεγαλύτερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών, αυτόν του 1995 σε Γρεβενά - Κοζάνη. Αν ζητούσες το 1994-1995, από ΟΛΟΥΣ τους σεισμολόγους, να δώσουν πιθανά σημεία μεγάλων σεισμών, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ θα σου έλεγε "προβλέπουμε σεισμό στα Γρεβενά". 

Φυσικά, όπως όλοι οι σεισμολόγοι, δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πότε ακριβώς και πού ακριβώς θα γίνει  αυτός ο σεισμός, οπότε τα λόγια του (που ενδύονται με επιστημοσύνη) είναι παντελώς άχρηστα.

Τέτοιες προβλέψεις κάνει κι η γιαγιά μου. "Κάποιος, κάπου, κάποτε...να ΄χαμε να λέγαμε".

Και εντάξει ο Τσελέντης είναι γνωστός.

Ο όποιος δημοσιογράφος, γιατί αναμασά την ίδια "είδηση-πρόβλεψη" εδώ και 30 χρόνια, ενώ γνωρίζει ότι δεν έχουν καμία, μα καμία αξία οι μαντεψιές του Τσελέντη; 


Βασίλης Προκοπίδης

* περί clickbait εδώ