Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Άρχισαν να διαρρέουν ονόματα της λίστας Μπόργιανς για να ξεχαστεί η λίστα Λαγκάρντ

Τελικά, πόσα πλήρωσε ο Σάμπυ Μιονί, πρώτος στη λίστα Λαγκάρντ με σχεδόν 1 δις; Λοιπόν; Λοιπόν; Λοιπόν; Λοιπόν; Πόσα;
Για να μην απαντήσουν σε αυτό το...
πραγματικό ερώτημα, αρχίζουν τις διαρροές, με τα γνωστά τρικ: "γιος υπουργού", "αρχηγός κόμματος", "πρώην πρωθυπουργός", "διεθνής ποδοσφαιριστής", "πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια", για να μην μπαίνει ο κόσμος στην ουσία της φοροδιαφυγής, αλλά να λύνει κουιζάκια, για το ποιά είναι ο "πασίγνωστος δικηγόρος".
Λοιπόν; Πότε θα μας κάνετε τον απολογισμό της λίστας Λαγκάρντ; Πότε θα μας πείτε "ο πρώτος στη λίστα είχε καταθέσεις 800 εκ. του πήραμε 100, ο δεύτερος είχε 500 του πήραμε 80 ...κλπ.". Με ονόματα και αποδείξεις. Κουτσομπολιό και κλειδαρότρυπα δεν θέλουμε, εισπράξεις θέλουμε και να μας τις αποδείξετε. Να δούμε τα διπλότυπα πληρωμής στη Δ.Ο.Υ. Το ίδιο γράφαμε και για τα δήθεν πρόστιμα στα κανάλια που επέβαλλε το ΕΣΡ, πιέζαμε κάθε μέρα επί 10 χρόνια (!!!) να μας δείξετε τα διπλότυπα, μέχρι που μάθαμε ότι τελικά ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (ΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ) πρόστιμο, επί 10 χρόνια, γιατί ήταν παράνομη η σύσταση του ΕΣΡ κι άλλα τέτοια νομικίστικα, ώστε να βγαίνει πάντα λάδι η εγχώρια παρασιτική ελίτ των φοροφυγάδων.
Λοιπόν; Πότε θα μας πείτε, ποιοί από τη λίστα Λαγκάρντ πλήρωσαν και πόσα ο καθένας;


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΡΡΟΗ

«Μεγάλα ψάρια» φαίνεται να περιέχει η νέα «φουρνιά» ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα, που περιέχει μόνο τα επίθετα και τις διευθύνσεις των προσώπων, περιέχει ακόμα και όνομα που συμπίπτει με εκείνο αρχηγού κόμματος που βρίσκεται στη βουλή.

Στη λίστα εντοπίζεται και εγγονός παραδοσιακού ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και γιος πολιτικού, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος.

Παράλληλα, στη λίστα υπάρχουν δύο πρόσωπα τα ονόματα των οποίων παραπέμπουν σε κατηγορούμενους για την υπόθεση Siemens. Ο ένας, μάλιστα από αυτούς εμφανίζεται να συνδέεται με δωροδοκία πρώην υπουργού, ο οποίος επίσης δικάζεται.

Τέλος, εμφανίζεται και το όνομα πρώην υπουργού, «με ρητορική δεινότητα», όπως τονίζεται σε μέσα ενημέρωσης.

Όλος ο καλός ο κόσμος, θα έλεγε κανείς.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αυτή τη φορά, οι καταθέσεις που αποκαλύπτονται αφορούν 475 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που βρίσκονται στο Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα στην τράπεζα BCEE (Bank et Caisse d’ Epargne et de l’ Etat) του Μεγάλου Δουκάτου.

Η μέθοδος που θα ακολουθήσει το υπουργείο Οικονομικών για να διαλευκάνει τις υποθέσεις όλων όσοι περιέχονται στη λίστα, έχει τρία στάδια.

Αρχικά θα γίνει διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών δικαστικών Αρχών. Στη συνέχεια θα διασταυρωθούν τα εισοδήματα των συγκεκριμένων καταθετών, όπως έχουν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Εφορία, σε σχέση με τα εκατομμύρια ευρώ που φαίνεται να έχουν βρεθεί στη συγκεκριμένη τράπεζα μέσα από τη λίστα.

Η τελική φάση περιλαμβάνει την εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία θα διαβιβαστούν στην Οικονομική Εισαγγελία, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες των δικαιούχων – καταθετών.