Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δημοσιεύθηκε ο διορισμός της Κατερίνας Νοτοπούλου - Τι μισθό θα παίρνει

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός της διευθύντριας του "Γραφείου του Πρωθυπουργού" στη Θεσσαλονίκη. Η ψυχολόγος κ. Νοτοπούλου, διορίζεται από 23.11.2016  στη...
θέση της "Προϊσταμένης στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού" και θα αμείβεται με τις "κάθε είδους αποδοχές που αντιστοιχούν κάθε φορά στον 1ο βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσων".


Σειρά τώρα έχει ο ειδικός σύμβουλος και οι 2 μετακλητοί, που θα πλαισιώσουν το γραφείο...

Η αμοιβή της


Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2/1015/ΔΕΠ (5-1-2016) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο μισθός "ειδικών θέσεων 1ου βαθμού" διαμορφώνεται ως εξής (σελίδα 7 της εγκυκλίου):

Με τις διατάξεις της παρ. 7 ορίζεται ότι οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού. Δηλαδή ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 € μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και το επίδομα θέσης ευθύνης της υποπ. αγ της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 16 (600 €), δηλαδή συνολικά 2.560 ευρώ.
Σε αυτές προστίθενται οι αμοιβές για την πέραν του νομίμου ωραρίου εργασία και πιθανώς και "αποζημίωσης η οποία συνδέεται με την άσκηση ιδιαίτερων ή σημαντικών καθηκόντων (job based remuneration)".
Για τα δεδομένα της υψηλής θέσης η οποία της ανατέθηκε, εκτιμούμε ότι ο μισθός κινείται σε λογικά πλαίσια και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "προκλητικός".

makpress



Ανακοίνωση κατά των δημοσιευμάτων που αφορούν την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, εξέδωσε την Πέμπτη 1/12/2016 η οργάνωση Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως αντικείμενα του πρωθυπουργικού γραφείου αποτελούν "η αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων, η αναγκαιότητα αναβάθμισης της περιοχής και ο ενεργός πολιτικός και οικονομικός ρόλος της Θεσσαλονίκης".

"Δυστυχώς όμως", συμπληρώνεται, "αντί η δημόσια συζήτηση να γίνει επί της ουσίας και με αντικείμενο για μια ακόμη φορά τον ρόλο του γραφείου και για το πώς μπορεί αυτός να ενισχυθεί, τα γνωστά κέντρα βρήκαν την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να εξαπολύσουν το αντικυβερνητικό τους μένος με χτυπήματα κάτω από τη μέση".

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τα ίδια κέντρα "μετέθεσαν τη συζήτηση και από πολιτική την μετέτρεψαν σε κακοήθες κουτσομπολιό, βάζοντας στο στόχαστρο τη διευθύντρια του γραφείου και πρόσωπο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος".

"Με το ανθρωποφαγικό μένος που τους χαρακτηρίζει οι γνωστοί κύκλοι της διαπλοκής επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, φασισμού, σεξισμού και κιτρινισμού", συνεχίζει.