Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

"Να αναγνωρίσει η Ελλάδα ο κράτος της Παλαιστίνης"

Του Πάνου Τριγάζη
Να αναγνωρίσει η Ελλάδα το κράτος της Παλαιστίνης
Το περασμένο καλοκαίρι ο πολύπαθος αυτός λαός υπέστη νέα επιδρομή της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ στην ....
αποκλεισμένη Γάζα στη διάρκεια της οποίας, τελέστηκαν από τους στρατοκράτες του Ισραήλ εγκλήματα, που σοβαροί διεθνείς νομικοί χαρακτήρισαν γενοκτονία
Δίκαιη λύση, σήμερα στην Παλαιστίνη – τόνισε στον χαιρετισμό του ο Θ Δρίτσας – σημαίνει τη διεθνή αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να ζουν σε δικό τους ανεξάρτητο και απολύτως κυρίαρχο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ακολούθησε σειρά αναγνωρίσεων του κράτους της Παλαιστίνης που σήμερα υπερβαίνουν τις 133, με τη διαφορά ότι ανάμεσά τους δεν είναι η Ελλάδα. Το ζήτημα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στη Βουλή όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και εκτιμούμε ότι δεν θα αργήσει η αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και από την Ελληνική Δημοκρατία.

*Ο Πάνος Τριγάζης είναι συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ

https://left.gr/news/na-anagnorisei-i-ellada-kratos-tis-palaistinis


Αυτά έγραφε ο Πάνος Τριγάζης και έλεγε ο Θοδωρής Δρίτσας μόλις 2 χρόνια πριν και παραπονιόταν, που 133 χώρες αναγνώρισαν την Παλαιστίνη, αλλά όχι η Ελλάδα. Μας θύμιζε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει κατ΄επανάληψη το ζήτημα στη Βουλή και εκτιμούσε ότι δεν θα αργήσει η αναγνώριση.

Τελικά, έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και δεν χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να παρακαλάει τα άλλα κόμματα. Κυβέρνηση έγινε, την πλειοψηφία όσων θέλουν να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη , έχει στη Βουλή, αφού ΚΚΕ και Χ.Α. είναι υπέρ της αναγνώρισης, να φέρει το θέμα λοιπόν στη Βουλή, να πάρει 188 ΝΑΙ και τελείωσε. Γιατί δεν το φέρνει να δούμε στην πράξη, πόσοι θα πουν το ΝΑΙ;
Λοιπόν; Κυβέρνηση είσαι ρε σύντροφε, αναγνώρισε επιτέλους την Παλαιστίνη, που κατηγορούσες τους άλλους ότι δεν το κάνουν.
Λοιπόν; Πότε θα αναγνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παλαιστίνη; Γιατί δεν φέρνει το θέμα στη Βουλή;