Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Το ΄παμε απ΄την πρώτη μέρα: Στα σκουπίδια θα πάει το Brexit του Βρετανικού λαού

Ο λαός είναι μόνο για να πληρώνει. Ποτέ -ποτέ όμως!- δεν γίνεται αυτό που θέλει ο -οποιοσδήποτε- λαός, αν δεν βολεύει την ελιτ. Τόσο απλά. Οποιοι νομίζουν ότι συμμετέχουν στη "δημοκρατία" είναι ....
γελασμένοι. Για τίποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν αποφασίζουν οι λαοί. Διαλέγουν ανάμεσα από 5-6 φαγητά, που άλλοι ετοιμάζουν και τους σερβίρουν κι αν δεν αρέσει η επιλογή τους στις ελίτ, τους παίρνουν το πιάτο και τους λένε "στα παπάρια μας αν διάλεξες αυτό. Τώρα θα διαλέξεις άλλο".


Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει για το Brexit χωρίς απόφαση της Βουλής
Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, επιμένοντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου αρκεί για την ανάληψη από την κυβέρνηση όλων των πρωτοβουλιών για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και την έξοδο από την Ε.Ε.

«Η βρετανική κυβέρνηση είναι απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Η χώρα ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ένα δημοψήφισμα που εγκρίθηκε με ενέργειες του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σεβασθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε στο βρετναικό κοινοβούλιο ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

«Η απόφαση αυτή εγείρει ένα σημαντικό και περίπλοκο νομικό ζήτημα και οφείλουμε να το εξετάσουμε προσεκτικά, πριν αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση η Βρετανική Κυβέρνηση έχει δηλώσει πρόθεση να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 ως τον ερχόμενο Μάρτιο. Τώρα τα πράγματα περιπλέκονται, θα χρειαστεί απόφαση του Κοινοβουλίου. Ως τότε τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Αρνούνται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επί του θέματος.