Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τζιτζικώστας και η… «Ωραία Παρέα»


Η λεγόμενη “Ωραία Παρέα” είναι....
μια παρέα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη και γνωστών στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας που συναντάται τακτικά μεταξύ άλλων και για πολιτικές ζυμώσεις.

Χθες συναντήθηκαν στο γνωστό ουζερί “Με ή άνευ” στο Κορδελιό. Στην παρέα μεταξύ άλλων ήταν οι Γιώργος Προκοπίδης, Χρήστος Μαναρτζίδης, Δημήτρης Φαφούτης, Νίκος Δένης, Άννα Νικολη, Νατάσα Γιουβαντσή, Βασίλης Πολυτσίνος, Μιχάλης Σεφερίδης, Νίκος Μυλώσης και Ηρώ Τσιτσίνια, που είναι και πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τριανδρίας ενώ στην παρέα ήταν και ο Αλέκος Κόκκαλης, πρώην διευθυντής του διαγραμματειακού της ΝΔ και υπεύθυνος κινητοποίησης του κόμματος επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, μέλος της ΚΕΦΕ αλλά και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ.

Κάποια στιγμή στο μαγαζί βρέθηκαν και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας, που κινείται για υποψηφιότητα στη Β’ Θεσσαλονίκης, και ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης. Εκεί ήταν και ο Μίλτος Τασούλης, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΝΔ και ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη στις περσινές εσωκομματικές.

“Συνάντηση της Ωραίας Παρέας, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Σύμπτωση ή ζυμώσεις; Το 2019 δεν είναι μακριά. Για τους μη γνωρίζοντες, τα μέλη της Ωραίας Παρέας είναι αυτοδιοικητικά στελέχη και όχι μόνο”, έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook o Γιώργος Προκοπίδης ανεβάζοντας μια φωτογραφία όλων των συνδαιτυμόνων…

Οι Γιουτίκας και Γαλαμάτης βρέθηκαν στο μαγαζί βέβαια σε άλλη παρέα, στο τραπέζι που διοργάνωσε ο δημοσιογράφος Τάσος Τασιούλας για τη βάφτιση της κορούλας του με καλεσμένους δημοσιογράφους και αυτοδιοικητικούς. Εκεί ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παπάς, που επίσης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, ο στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Κώστας Μπέφας, ο σύμβουλος του δημάρχου Λαγκαδά Μόσχος Μπαντούλας ενώ αργά εμφανίσθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Με την είσοδό του μάλιστα ο περιφερειάρχης έσπευσε να χαιρετήσει και να κάτσει και να συζητήσει για αρκετή ώρα με την… “Ωραία παρέα”. Η σύνθεση του ομοτράπεζων (όπως φαίνεται και στη φωτό που αμέσως ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα), δηλαδή ο Τζιτζικώστας μαζί με στελέχη με αναφορές στον Ιωαννίδη και τον Μεϊμαράκη προκάλεσε συζητήσεις. Δείχνει ωστόσο σίγουρα πως οι εσωκομματικές πληγές, τόσο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 όσο και από τις γαλάζιες κάλπες, σταδιακά επουλώνονται…

Βαγγέλης Πλάκας