Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Fatria o muerte!

[Είναι η δικτατορία του προλεταριάτου, ηλίθιε!]
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Αν δεν ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αβάνα, για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, τα πρωτεία στις ειδήσεις θα έκλεβε ο .....
διορισμός στην Προεδρία του Φεστιβάλ Αθηνών του κ. Μηλιού, πρώην επί κεφαλής του οικονομικού [υπάρχει τέτοιο;] προγράμματος [υπήρχε τέτοιο;] του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποσύρθηκε από το προσκήνιο, όταν το κώμα του υπέστη τη γνωστή μετάλλαξη, και ανέκαθεν διαπρύσιου κήρυκα των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους καταπιέζουν οι κακοί Ελληνοκύπριοι. Κάτι σαν το ΕΑΜ και τον ΕΔΕΣ που καταπίεζαν τους συνεργάτες των Γερμανών. Πιστός και αυτός στην καρεκλοκενταυρική προοπτική της εξουσίας.
Πάντως, τα πρωτεία δεν έκλεψε η είδηση ότι Έλλην άστεγος προέβη σε διάρρηξη αυτοκινήτου με σκοπό να συλληφθεί και να φυλακισθεί, ώστε να βρει στέγη και φαγητό. Δεν είναι λαθρομετανάστης αυτός, για να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα οι ανθρωπιστές.
Αντιθέτως πολύ θόρυβο προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρεως, όστις απεκάλεσε συλλήβδην μαλάκες όσους θεωρούν δικτάτορα τον εκλιπόντα Φιντέλ. Κληθείς να εξηγήσει την ύβριν, εδήλωσε σπουδαίως ότι χρησιμοποίησε επιστημονικόν όρον, ενώ για τους υποτιμητικούς εις βάρος του χαρακτηρισμούς του κ. Τσακυράκη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και μέλους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ο κ. Ζουράρις δήλωσε ότι δίδαξε επί 45 έτη και συνέγραψε 8.000 σελίδων επιστημονικόν έργον, αλλά και ότι σ’ όλη του τη ζωή αγωνίσθηκε για να έχει και ο κ. Τσακυράκης το δικαίωμα να λέει αυτά που λέει.
Εκείνο που δεν μας εξήγησε ο κ. Ζουράρις είναι τούτο: στην Κούβα ποιός θα μπορούσε να υβρίσει τον υπουργόν κ. Ζουράριν; Και γιατί ο Πινοσέτ και ο Βιντέλα ήταν δικτάτορες, ενώ ο Φιντέλ όχι; Γιατί στη Συρία έχουμε καθεστώς Άσσαντ και όχι κυβέρνηση Άσσαντ; Μα κάποιος, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν είχε πει ότι το πρώτο στάδιο για την μετάβαση στον κομμουνισμό είναι η δικτατορία του προλεταριάτου; Και πώς αποκαλείται αυτός που ηγείται της δικτατορίας του προλεταριάτου;
Ας υποθέσουμε ότι αύριο αποφασίζει ο πρωθυπουργός να αποσυρθεί και να ορίσει στη θέση του την αδελφή του, η οποία είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Τί θα έλεγε ο κ. Ζουράρις επ’ αυτού;
Εμείς, όμως, δεν ασχολούμεθα με τέτοιες μπαλαφάρες. Διότι έχουμε εδραιωμένη και [τε]θωρακισμένη Δημοκρατία, όπου όλος ο λαός ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες επί μήνες, όπου η Δικαιοσύνη απονέμεται από αδέκαστους άτεγκτους και ανεξάρτητους δικαστές, οι οποίοι δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, ώστε ο πολίτης να προσφεύγει σ’ αυτήν, όταν η κυβέρνηση ή ο γείτονάς του τον αδικεί.
Το είπε και ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου:
«….. Έχουμε και εμείς μερίδιο προσωπικής ευθύνης. Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρεάζουν την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς, αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός».
Δίκηο δεν έχει ο Ζουράρις; Είναι δυνατόν να αποκαλείς δικτάτορα τον Φιντέλ, ενώ ζης σε ένα απολύτως δημοκρατικό και αξιοκρατικό καθεστώς, όπου ο νόμος εφαρμόζεται προς πάσα κατεύθυνση και οι διορισμοί και οι προαγωγές ακόμη και δικαστών πάνε κι’ έρχονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία; Όπου μπορείς να βρίζεις υπουργούς, αρκεί να σε ξεσκίζουν σε φόρους και σε μισθούς ανεπαρκών κομματικών στελεχών!
Ας θυμηθούμε την περίφημη μειοψηφία του κ. Σακελλαρίου και άλλων 7 δικαστών στην υπόθεση του PSI και ας αναρωτηθούμε μήπως διορίσθηκε Πρόεδρος του ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2015 χάρη στην αντιμνημονιακή στάση του.
http://taxalia.blogspot.gr/2014/10/blog-post_269.html
Περιμένουμε να δημοσιευθεί επί τέλους και η απόφαση της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, να δούμε, αν ο κ. Πρόεδρος ανήκει στην πλειοψηφία [14] ή στην μειοψηφία [11] της απόφασης.
Σώτος – επιστημονικώς μαλάκας