Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τραμπ απογοήτευσε τους ψεκασμένους οπαδούς και εχθρούς του: Διόρισε Υπουργό Οικονομικών Εβραίο, στέλεχος της Goldman Sachs, συνεταίρο του Sorros και δυνατό γκομενάκια !

...τώρα, μπορούν να τον αγαπήσουν και οι Έλληνες αριστεροί που τον έβριζαν, επειδή νόμιζαν ότι έτσι γλείφουν τους εβραίους. Βλέπουμε τον Μπουτάρη να του γράφει ύμνο !
Ο Αμερικανοεβραίος Steven Mnuchin (Στίβεν Μνουχίν στα ελληνικά), στενός συνεργάτης του....
Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και κινηματογραφικός παραγωγός σύμφωνα με τη jewishpress, είναι ο εκλεκτός του επερχόμενου πλανητάρχη για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο 53χρονος Mnuchin, πρώην trader, εγκατέλειψε τον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα την Goldman Sachs, πριν από 15 χρόνια, κάνοντας στροφή προς την κινηματογραφική αγορά του Χόλιγουντ.


η σύντροφος του Mnuchin Louise Linton

H πρώτη σύζυγος του Mnuchin Heather Crosby

Είναι εβραϊκής καταγωγής και γιος τραπεζίτη της Goldman Sachs, στην οποία εργάστηκε στην πορεία και ο ίδιος. Έχει ιδρύσει την Mnuchin Gallery της Νέας Υόρκης και έχει βγάλει το Πανεπιστήμιο του Yale. Η καριέρα του ξεκίνησε από τη Salomon Brothers, τη δεκαετία του '80.
Στην Goldman εργάστηκε για 17 χρόνια χτίζοντας μια περιουσία 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην επενδυτική τράπεζα ήταν επικεφαλής της πιστωτικής ομάδας του ομίλου που ήταν υπεύθυνη για την προσφορά κεφαλαίων μέσα από μετατρέψιμα ομόλογα και ενυπόθηκα δάνεια.



Έφυγε από την Goldman το 2002 για να συνεργαστεί ως σύμβουλος με το hedge fund της Sears Holdings αλλά και με το Soros Fund Management, μια επενδυτική εταιρεία του George Soros. Ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής ταινιών, RatPac-Dune Entertainment, που έχει χρηματοδοτήσει χολιγουντιανές ταινίες, όπως τη σειρά των X-Men, το τελευταίο Mad Max, αλλά και το Avatar.
To 2004 δημιούργησε και το δικό του fund, το Dune Capital Management το οποίο χρηματοδότησε επισήμως εκστρατείες του Τραμπ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το ίδιο fund είχε κάνει δωρεές και υπέρ του Κλίντον αλλά και του Ομπάμα. Συμμαχίες κατά το δοκούν με άλλα λόγια.
Το 2009, μαζί με τον Soros και τον επενδυτή John Paulson, αγόρασαν την IndyMac για 1,6 δις δολάρια. Η IndyMac είναι τράπεζα που χρεοκόπησε το 2008 και μετά την εξαγορά της μετονομάστηκε σε OneWest. Το 2014, η OneWest πωλήθηκε στην CIT έναντι 3.4 δισ. δολαρίων και ο Mnuchin εξασφάλισε τεράστια κέρδη, ενώ παρέμεινε στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Η OneWest ενεπλάκη εκείνη την περίοδο σε εκατοντάδες αγωγές εναντίον της για κατασχέσεις που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση.

το ΄χει με τις γνναίκες ο παίκτης !


Όταν οι μάσκες πέφτουν

Η επιλογή του Mnuchin έρχεται μαζί με την αντίστοιχη του δισεκατομμυριούχου Wilbur Ross που θα πάρει τη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ. Η επιλογή τραπεζιτών της Wall Street για κορυφαίες θέσεις στη νέα κυβέρνηση δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου πλανητάρχη ότι θα "χτυπούσε" τους τραπεζίτες.
Όπως σχολιάζει το CNBC, o διορισμός του Mnuchin, φαίνεται πως έρχεται σε αντίθεση με τη λαϊκιστική ρητορική που υιοθέτησε ο Trump και την προεκλογική δέσμευσή του να αποτελέσει τη "φωνή" για τους καταπιεσμένους εργάτες των ΗΠΑ.
Σύμφωνα επίσης με το Reuters, o Mnuchin είναι ο πρώτος με μεγάλη εμπειρία στη Wall Street που θα βρεθεί στην κεφαλή του υπουργείου Οικονομικών, μετά τον Henry Paulson, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs και υπουργό Οικονομικών επί George Bush, που διηύθυνε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ κατά τα πρώτα στάδια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Θυμίζουμε βέβαια πως ο Τραμπ "χτυπούσε" την Κλίντον, κατηγορώντας τη για "υπόγειες" σχέσεις με τη Wall Street, προφανώς γιατί ο ίδιος δεν είχε λάβει ανάλογες χρηματοδοτήσεις από τους τραπεζίτες.
Στα της οικονομικής του πολιτικής τώρα, ο Τραμπ έχει εδώ και καιρό δεσμευθεί για άμεσες μειώσεις στην εταιρική φορολογία και για περιορισμό των ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά την κρίση.
Πράγματι, στις πρώτες του δηλώσεις, ο Mnuchin δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα θέσει ως βασικές προτεραιότητες τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στις εμπορικές συμφωνίες καθώς επιδιώκει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη 3-4%. Το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τραμπ θα μειώσει τον ομοσπονδιακό φόρο των επιχειρήσεων στο 15% από 35%.

Ο Mnuchin υποστήριξε πως οι μειώσεις των φόρων στα ανώτατα εισοδηματικά κλιμάκια θα αντισταθμιστεί από την ύπαρξη λιγότερων φοροαπαλλαγών. Με τον τρόπο αυτό, "δεν θα υπάρξει καθαρή περικοπή φόρων για την ανώτερη τάξη", πρόσθεσε. Οι FT έχουν παρατηρήσει ρητά πως η μείωση αυτή πρέπει να συνοδεύεται από ενέργειες για να διευρυνθεί η βάση των φορολογούμενων επιχειρήσεων, να καταργηθούν προνόμια και ήδη υφιστάμενες φοροαπαλλαγές σε τομείς όπως, π.χ., η άντληση πετρελαίου. Να δούμε αν αυτό θα γίνει τελικά.
Μαζί με τον Ross παρουσίασαν σε συνέντευξή τους στο αμερικανικό δίκτυο CNBC την ατζέντα τους, η οποία περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη, όπως τη χαρακτήρισε ο Mnuchin, φορολογική μεταρρύθμιση από τη διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ο Mnuchin και ο Ross επιβεβαίωσαν ότι επελέγησαν για τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια.
Ο Τραμπ έχει πάντως χαιρετίσει τις διασυνδέσεις του με την Wall Street, παρά την εκστρατεία του κατά της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της χώρας. Αν και χρησιμοποιούσε την μάσκα του "καθαρού", φαίνεται πως διορίζει τους πολύ στενούς του φίλους και χρηματοδότες.
"Γνωρίζω τους πιο έξυπνους τύπους της Wall Street. Γνωρίζω τους καλύτερους διαπραγματευτές μας. Γνωρίζω τους υπερεκτιμημένους τύπους, τους υποεκτιμημένους τύπους, τους τύπους που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ ότι είναι εξαιρετικοί, ότι είναι μεγάλοι", είχε δηλώσει σε ομιλία που έκανε τον Ιούνιο, προσθέτοντας:
"Θα χρησιμοποιήσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Άνδρες, όπως τον (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric) Τζακ Ουέλς. Μου αρέσουν άνδρες όπως ο Χένρι Κράβις (συνιδρυτής της εταιρείας μετοχικών συμμετοχών KKR). Θα ήθελα να φέρω τον φίλο μου (εκατομμυριούχο επενδυτή) Καρλ Ικαν . Εννοώ ότι έχουμε ανθρώπους που είναι σπουδαίοι".



news247.gr
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/steven-mnuchin-apo-th-goldman-sachs-kai-ton-soros-ypoyrgos-oikonomikwn-toy-tramp.4406804.html
http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/steven-mnuchin-confirms-treasury-appointment/2016/11/30/
http://www.jpost.com/Breaking-News/Trump-expected-to-name-former-Goldman-banker-Mnuchin-for-Treasury-source-474042