Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

πού είναι ΚΛΕΙΣΤΑ σχολεία & παιδικοί σταθμοί την Τρίτη 10/1/2017 - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε αυτή την ανάρτηση θα παραθέτουμε σταδιακά τα δελτία τύπου των δήμων, όπως μας έρχονται
Δείτε τις ανακοινώσεις:

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ στο makpress.blog@gmail.com

Και οι 14 δήμοι της Π.Ε. (νομού) Θεσσαλονίκης εξέδωσαν δελτία τύπου, τα οποία παραθέτουμε με τη σειρά που τα λάβαμε:


1.ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) και το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός».


2.ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (Ανοιχτά) 
Τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδότησης στον βρεφ/κό σταθμό Ελαφάκια του Δήμου Θέρμης έχουν διευθετηθεί. Ωστόσο ο παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω προβλημάτων υδροδότησης του κτηρίου εξαιτίας του παγετού. Όσοι γονείς έχουν ανάγκη, μπορούν να εξυπηρετηθούν στον βρεφ/κό σταθμό Μελισσόπουλα.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7.47 ΠΡΩΙ ΤΡΙΤΗΣ 10/1/2017
Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η νέα κακοκαιρία και χιονόπτωση κατά τη χθεσινή ημέρα. 
Κατά τη διαρκεια της ημέρας, με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στο Δήμο μας.


3.ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου μετά από επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε συνεννόηση με τους διευθυντές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου, αποφάσισε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου να παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου.

4.ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ
Ανακοινωνεται απο τον Δήμο ότι δεν θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία της Α΄βαθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θερμαϊκού και αύριο τρίτη 10-1-2017

5.ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Ανακοινώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και των Παιδικών Σταθμών στο Δήμο Χαλκηδόνος, την Τρίτη 10/1/2017, μέχρι νεοτέρας.
Οι Διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.
Κατόπιν, θα ενημερώνουν τα κλιμάκια ελέγχου του Δήμου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στις υποδομές θέρμανσης και ύδρευσης.

6.ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Έπειτα από συνεχή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις συνθήκες παγετού, τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά και τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, αποφασίστηκε ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί).

7.ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

8.ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του δήμου Ωραιοκάστρου. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

9.ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Μετά από έλεγχο, που διενήργησαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Καλαμαριάς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι, ενώ όλα τα σχολικά συγκροτήματα θερμαίνονται κανονικά, ωστόσο λόγω του παγετού εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης.
Με δεδομένο ότι και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 προβλέπονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή χιονόπτωση, τα σχολεία της Καλαμαριάς θα παραμείνουν κλειστά.
Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να βρίσκονται στις θέσεις τους και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή δημιουργούνται.
Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

10.ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού. Επιπλέον η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες 2ημέρες αναφέρει συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και συνθήκες παγετού σε ολόκληρο τον δήμο.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και διευθύνσεις του δήμου αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών όλα τα σχολεία του δήμου ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

11.ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
Αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία,
δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω επιδείνωσης των δυσμενών καιρικών
συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου). Οι παιδικοί σταθμοί θα
παραμείνουν ανοικτοί.

12.ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, καθώς παραμένουν τα προβλήματα λόγω του παγετού. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου.

13. ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
Κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
● Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί
Λόγω της συνέχισης των συνθηκών του παγετού, εξαιτίας των οποίων παρέμειναν παγωμένα τα δίκτυα ύδρευσης στα σχολικά κτίρια, και για την προστασία της υγιεινής των παιδιών, μετά από διευρυμένη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, αποφασίστηκε τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών να παραμείνουν κλειστά και για αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.
Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

14. ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης
Έχοντας υπόψη :
1.Τις διατάξεις της παρ. 4, εδάφιο 27 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-6-2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2.Την κατάσταση των σχολικών μονάδων του δήμου μας
3.Το γεγονός ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας εντός των επόμενων ωρών
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο παγετός, στους καυστήρες των σχολείων και τις εγκαταστάσεις ύδρευσης.
ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστοί 3 Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά που ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού, είναι οι παρακάτω
Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας: Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ
Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης: Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ (περιοχή Π 16),
Παιδικός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ (Μετέωρα)
Οι υπόλοιποι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Υπεύθυνους από τις 07.00 π.μ..

Κλειστά τα ΚΔΑΠ (Πολίχνης, Σταυρούπολης) και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης, της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι Δομές (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης), λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τις καιρικές συνθήκες.



............................
ΕΚΤΟΣ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Κλειστά, αύριο, όλα τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς με απόφαση Δημάρχου
Με νεότερη απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν αύριο 10 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι σχολικές μονάδες, υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να παραμείνουν ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 13:30. Οι διευθυντές τους καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται, ώστε να διευκολυνθεί το διοικητικό τους έργο.
Ανοιχτοί θα είναι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και για την προστασία των μαθητών της πόλης, τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

δειτε και: Τ.Ε.Ι. Σινδου : Ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας