Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Καταργήθηκαν δρομολόγια του ΟΣΕ - Οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων

Η σημερινή απόφαση για την κατάργηση επιβατικών δρομολογίων λόγω των καιρικών συνθηκών, αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.
Αποτελεί το....
επιστέγασμα και την τελειωτική πράξη επιβεβαίωσης της απαξίωσης σε όλα τα επίπεδα, αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών που ασκήθηκαν και σαν κύριο στόχο είχαν και έχουν την ιδιωτικοποίησή του.

Χιλιάδες επιβατών βίωσαν και βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία, ταξιδεύοντας με το μέσο το οποίο άλλοτε αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση μεταφοράς υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Οι Μηχανοδηγοί τις τελευταίες ημέρες υπερέβαλλαν για άλλη μια φορά εαυτόν, εργαζόμενοι σε εξαντλητικές συνθήκες, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, αγωνιζόμενοι με άνισους όρους για τη διαφύλαξη και προάσπιση της αξιοπιστίας του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και για τη διασφάλιση της ασφάλειας της κυκλοφορίας.
Δυστυχώς, το φιλότιμο και η αυταπάρνηση των εργαζομένων ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία να ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ και να ΑΠΟΔΩΣΕΙ τις ευθύνες για τις καταργήσεις δρομολογίων. Να ΑΝΑΛΑΒΕΙ την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, παίρνοντας πρωτοβουλίες για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην απαξίωσή του.
Για το σκοπό αυτό, σαν Σωματείο, έχουμε ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΠΕΠΕ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣΤο blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς ενημέρωση των Σιδηροδρομικών και του επιβατικού
κοινού δημοσιεύει τις καταργήσεις που αποφάσισε πριν λίγο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει για σήμερα Τετάρτη 11/01/2017 καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 58,60,600,59,61,601,

Για αύριο Πέμπτη 12/01/2017 καταργούνται τα δρομολόγια 50,51,56,55,60,61 στην διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Μεταξύ Λάρισας - Θεσσαλονίκης - Λάρισας καταργούνται τα δρομολόγια 1592,1593,1594,1595,2592,2591,2598 και 2597. Το δρομολόγιο 1599 θα γίνει μέχρι Λάρισα.

Μεταξύ Λάρισας - Καλαμπάκας - Παλαιοφάρσαλου - Λάρισας καταργούνται όλα τα δρομολόγια.


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.