Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δεν έχω ζεστό νερό - Πάγωσε ο καυστήρας φυσικού αερίου. Τι κάνω;

Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες διαμερίσματα που τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο, έμειναν από θέρμανση ! Τελείως ....
απροετοίμαστοι για το κρύο οι Θεσσαλονικείς. Και τώρα όλοι ψάχνουν τεχνικούς να ρωτήσουν τι να κάνουν. Η τελευταία λύση. το air-condition δεν κάνει τίποτε σε αυτές τις θερμοκρασίες -εκτός από λίγα καλά inverter- και αναζητούν όλοι λύση.

Αν δεν έχετε ζεστό νερό:

Ένα "κόλπο" είναι να ζεστάνετε με σεσουάρ (ή αερόθερμο) τις σωληνώσεις, που πάγωσαν ή με ζεστές στεγνές πετσέτες μέχρι να λιώσει ο πάγος μέσα στους σωλήνες. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά. Μη ρίχνετε ζεστό νερό στους σωλήνες, γιατί σε λίγο θα παγώσει και θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν δεν φτάνει το καλώδιο του ρεύματος -συμβαίνει σε πολλους- ζητείστε από έναν γείτονα μια μπαλαντέζα. Γι αυτό είναι οι γείτονες!

Όσοι δεν έχετε πρόβλημα ακόμη για να μην αποκτήσετε:

1. Αφήστε μια βρύση να τρέχει σταγόνα-σταγόνα, ρυθμισμένη στο ζεστό νερό.

2. καλύψτε - τυλίξτε τις σωληνώσεις με υαλοβάμβακα ή άλλο μονωτικό υλικό και με επικάλυψη αλουμινόχαρτου, μέχρι να φωνάξετε ειδικό, να σας κάνει σωστή επαγγελματική μόνωση.

ΚΛΙΚ ΚΙ ΕΔΩ: Προστασία λέβητα φυσικού αερίου από παγετό -ΟΔΗΓΙΕΣ από ειδικό


Όπως συμβουλεύει ο Κώστας Σπανουδάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Καυστήρων & Συσκευών Υγρών & Αερίων Καυσίμων Βορείου Ελλάδος, οι καταναλωτές μπορούν να αφήσουν ανοιχτή τη βρύση στο ζεστό νερό ώστε έστω και μία σταγόνα να ρίχνει, σιγά σιγά να ξεπαγώσουν οι σωλήνες ή με σεσουάρ να ζεστάνουν τους σωλήνες. Ο ίδιος συστήνει, πάντως, να αποφεύγεται η ρίψη ζεστού νερού στους σωλήνες.

Η ανακοίνωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Για το ζήτημα που έχει προκύψει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Δίκτυο Διανομής αερίου και την αδιάλειπτη παροχή αερίου στις εγκαταστάσεις των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, είναι  θέμα της υδραυλικής εγκατάστασης και τα συγκεκριμένα περιστατικά οφείλονται στο γεγονός ότι έχει παγώσει η παροχή νερού που τροφοδοτεί τα συστήματα θέρμανσης.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, μπορούν οι καταναλωτές να προχωρούν στις εξής ενέργειες:

•Να απευθύνονται στον εγκαταστάτη – υδραυλικό τους για να ελέγξει την εγκατάσταση
•Να αφήνουν ανοικτή μία βρύση να στάζει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού
•Να εκτελούν ενέργειες για να θερμάνουν τις παγωμένες υδραυλικές σωληνώσεις νερού σύμφωνα με τις οδηγίες του εγκαταστάτη – υδραυλικού τους





Oι σωληνώσεις στις οποίες δημιουργείται το πρόβλημα και πρέπει να ξεπαγώσετε:

Ο καλύτερος τρόπος είναι με πετσέτες που θα βουτάτε σε ζεστό νερό ή με σεσουάρ , με υπομονή.


Προστασία λέβητα φυσικού αερίου από παγετό -ΟΔΗΓΙΕΣ από ειδικό