Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Συσκότιση de lege Nov-artis


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την εμπροσθοφυλακή τής κυβίστησης του κυβερνώντος κώματος. Του την έπεσε ο Άδωνις, τώρα που χάθηκε μία ζωή από αναθυμιάσεις μαγκαλιού επί κυβέρνησης σκληρής αριστεράς. Ο Άδωνις, ο οποίος είχε πει την 17.06.2011 το περίφημο «ο Σαμαράς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός καραγκιόζης που εμφανίστηκε στη χώρα τα τελευταία χρόνια», πράγμα που δεν τον εμπόδισε να προσχωρήσει στη ΝΔ και να γίνει και υπουργός υπό τον μεγαλύτερο πολιτικό καραγκιόζη των τελευταίων ετών.
Ο Πολάκης είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που βλέπει ότι τα πάντα στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν καλλίτερα τώρα από όσο πριν. Καλλίτερα από πριν, όχι καλά. Σωστά μιλάει ο άνθρωπος. Επειδή όμως, η πραγματικότητα τον διαψεύδει, ξεσπάθωσε με το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Μίζες λέει μοίραζε η εν λόγω σε 4.000 γιατρούς και εμπλέκονται και υπουργοί, της αντιπάλου παρατάξεως προφανώς, και ανασύρονται, λέει, δικογραφίες που είχαν μπει στο Αρχείο.
Ο Πολάκης είναι ιατρός του ΕΣΥ. Άρα, κάτι πρέπει να είχε μυριστεί όσο ασκούσε την ιατρική. Δεν το έψαξε, όμως, το θέμα. Τί τον ένοιαζε, άλλωστε. Στόχος ήταν ο καπιταλισμός και όχι οι καπιταλιστές.
Και πώς άρχισε να ξεδιπλώνεται το σκάνδαλο Novartis παρακαλώ; Από έρευνες του FBI. Γιατί; Μα διότι κάποιες αμερικανικές βιομηχανίες ενοχλούντο από τη Novartis και τις πρακτικές της.
Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το σκάνδαλο Siemens που ακούμπησε και την Ελλάδα παρακαλώ; Από έρευνες του FBI. Γιατί; Μα διότι κάποιες αμερικανικές βιομηχανίες ενοχλούντο από τη Siemens και τις πρακτικές της.
Όπως λέμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη σε ανεξάρτητη χώρα, όπου κάθε μαλακία δημοτικού ή δημοσίου υπαλλήλου αντιμετωπίζεται αστραπιαίως με μία ΕΔΕ που διαρκεί και διαρκεί με προσφυγές και κόντρα προσφυγές, εφ’ όσον υπάρχει νόμιμη συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων κ.λπ., ενώ μία μαλακία ιδιωτικού υπαλλήλου αντιμετωπίζεται με ακαριαία εγγραφή του στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Κατά τα λοιπά «διορίζομεν και διατάσσομεν» ακαταπαύστως και ασυστόλως για να μην ξανασηκώσει κεφάλι η επάρατη δεξιά. Και να μη μιλάει καμμία αντιπολιτευόμενη κουφάλα, διότι το σκάνδαλο Novartis άνοιξε τις πύλες του και την περιμένει.
Είναι, τέλος, και η Πόλα [καλλιτεχνικόν του «Παναγιώτα»] Ρούπα που είχε, λέει, σπίτι της σημειώσεις με στόχους όλα τα υψηλά προσώπατα. Από βουλευτές και υπουργούς μέχρι πρωθυπουργούς. Η Πόλα που νοίκιαζε και εξοχικό για να κάνει θαλάσσια μπάνια το βλαστάρι της. Όπως όλοι οι αστοί, επαναστάτες και μη. Ευτυχώς που στις σημειώσεις της δεν βρέθηκαν τα ονόματα του μπακάλη, του μανάβη και του περιπτερά της γειτονιάς μου. Τότε θα είχα πραγματικά τρομοκρατηθεί. Και τα ενενήντα χιλιάρικα που βρέθηκαν στο στρώμα της; Ανάληψη για καίριο χτύπημα στις τράπεζες, όπως όλοι οι επαναστατημένοι καταθέτες αυτής της χώρας, ή «απαλλοτρίωση»; Η επανάσταση θέλει καλοπέραση αδέλφια. Όπως και η αριστεροσύνη.
Σώτος – σκοτισμένος