Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Καβγάς για τις προσλήψεις στα LIDL !

Η πρόθεση της εταιρείας να προσλάβει Έλληνες, με καλές αποδοχές, ένα δημοσίευμα και μια οργισμένη αντίδραση:


1) το δημοσίευμα

http://www.dimokratianews.gr/content/70650/lidl-psahnei-tora-genitsaroys

Το Lidl ψάχνει τώρα «γενίτσαρους»!

Αναζητεί νέους Ελληνες που θα εκπαιδεύει για τα σούπερ μάρκετ στη χώρα μας

Με δόλωμα τις υψηλές (τη δεδομένη χρονική στιγμή) απολαβές και την επαγγελματική αποκατάσταση η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl επιχειρεί να στρατολογήσει γενίτσαρους.

Σε μια Ελλάδα όπου η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί συρρικνώνονται διαρκώς από τις πολιτικές λιτότητας που έχει εκβιαστικά επιβάλει η Γερμανία, η γερμανική εταιρία εκδηλώνει ξαφνικά ενδιαφέρον να καταρτίσει και να απορροφήσει στα καταστήματά της στη χώρα μας Ελληνες εργαζομένους.

Τους στέλνει να σπουδάσουν στη Γερμανία για τρία χρόνια και στη συνέχεια θα τους τοποθετήσει ως προϊσταμένους πωλήσεων στα καταστήματά της στην Ελλάδα. Προφανώς η Lidl σχεδιάζει να δημιουργήσει στελέχη με γερμανική κουλτούρα, την οποία και θα κληθούν να... μεταφέρουν στη χώρα μας, όταν αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Δέλεαρ σε μια αγορά εργασίας που στενάζει οι σταθερά υψηλές απολαβές για μία τριετία. Καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών θα υπάρχει κανονική μισθοδοσία, που θα ξεκινά από 1.400 ευρώ (μεικτά) στο πρώτο έτος και θα φτάνει τα 1.800 ευρώ (μεικτά) στο τρίτο έτος. Το πρόγραμμα Duales, που ξεκινά τον Οκτώβριο του 2017, στέλνει όσους επιλεγούν για σπουδές στο Εμπόριο Καταναλωτικών Ειδών στο Duale Hochschule στη Heilbronn (Βάδη - Βιρτεμβέργη) για τρία χρόνια.

Οι θεωρητικές σπουδές εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες με εργασία σε καταστήματα Lidl, ενώ με τη λήξη της τριετούς φοίτησης θα αποκτήσουν τίτλο σπουδών Bachelor of Arts. Τα μαθήματα γίνονται σε μικρές ομάδες φοιτητών, ενώ η εκπαίδευση πραγματοποιείται στα γερμανικά και μέρος της στα αγγλικά.

Στόχος της Lidl είναι μετά την αποφοίτηση τα στελέχη να αναλάβουν θέση προϊστάμενου πωλήσεων στην εταιρία διοικώντας έως πέντε καταστήματα σε μια ευρύτερη περιοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου και να γνωρίζουν άπταιστα ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά.

Εντός των επόμενων εβδομάδων μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις τους στα ελληνικά. Αν η αίτησή τους προκριθεί στα επόμενα στάδια της διαδικασίας, θα αξιολογηθεί και από τη γερμανική εταιρία Lidl Stiftung & Co. KG.

2) η αντίδραση του Θάνου Τζήμερου, προέδρου της "Δημιουργία ξανά!"

Τι θέλουμε; Ξένες επενδύσεις και θέσεις εργασίας και μάλιστα με υψηλές αποδοχές. Αυτό ακριβώς που κάνει μια εταιρεία. Προσλαμβάνει ανέργους, τους στέλνει για ανώτερη εκπαίδευση 3 χρόνια με βαρβάτο μισθό και στη συνέχεια τους εντάσσει στο δυναμικό της ως προϊστάμενους πωλήσεων.

Δείτε πώς παρουσιάζεται η είδηση. Για την κατάντια μας, η “δημοσιογραφία” αυτού του τύπου, ευθύνεται πολύ περισσότερο από την πολιτική. Σε ένα σοβαρό κράτος θα είχε συνεδριάσει ήδη η επιτροπή δεοντολογίας των δημοσιογράφων, ο αργυρώνητος καραγκιόζης που έγραψε αυτό το άρθρο θα είχε ήδη διαγραφεί και η πατσαβούρα που το ανάρτησε θα είχε καταγγελθεί δημοσίως, τουλάχιστον. Στη σφηκοφωλιά των μπαχαλάκηδων που ονομάζεται ΕΣΗΕΑ μπορεί και να τον βραβεύσουν.

Υ.Γ. Το σχόλιό μου δείχνει επίσης το γιατί η “Δημιουργία, ξανά!” είναι αποκλεισμένη από όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε δύο επιλογές. Να μας “παίζουν” τα ΜΜΕ με αντάλλαγμα να παίζουμε το παιχνίδι τους ή να πούμε την αλήθεια για τον αισχρό ρόλο τους και να “κερδίσουμε” τον αποκλεισμό μας και αγωγές επίσης σαν κι αυτή που μου έκανε ο Χατζηνικολάκης. Φυσικά, δεν υπήρχε καμμία περίπτωση να μην αποφασίσουμε το δεύτερο.



Ποιού η άποψη είναι σωστή;

Της εφημ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Του Θάνου Τζήμερου