Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Λοιπόν, τι έγινε εκείνη η προκαταρκτική για τη διάλυση της Θεσσαλονίκης από τον χιονιά της 10/1/2017;

Πώς να έχουν μετά, εμπιστοσύνη στο κράτος, στους θεσμούς, στους αρμόδιους και στα συστημικά μέσα ενημέρωσης οι πολίτες; Πώς;

Επειδή σε αυτή την πόλη και σ΄αυτή τη χώρα, όλοι ξεχνάνε γρήγορα, ας ξαναθυμίσουμε την ψηφοφορία μας και τι γράφαμε εκείνη την ημέρα και φυσικά δικαιωθήκαμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, τόσο πολύ που ..εκνευριζόμαστε.

Πέρασε ένας μήνας. Μάθατε τίποτε; Βρέθηκε κανείς "υπεύθυνος"; Πού κατέληξε η "προκαταρκτική";

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017


Νέες ...τρίχες: "προκαταρκτική έρευνα για το ρεζιλίκι της Θεσσαλονίκης"

Καλά, κατατρόμαξε ο Μπουτάρης και οι άλλοι αρμόδιοι....

Ποινικές ευθύνες για τα σημαντικότατα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση των προηγούμενων δύο 24ωρων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και ...
τις φθορές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ και διανομής θερμότητας -μέσω αερίου- στο καταναλωτικό κοινό της πόλης, ερευνά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, ο εισαγγελέας έδωσε έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστο Καραγιάννη. Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης, θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά, όπως επίσης ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις. Εξάλλου, ζητεί να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο πταισματοδίκης καλείται να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, σωματείων ΤΑΞΙ, συλλόγων καταναλωτών και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να εισφέρει στοιχεία στην έρευνα. Εξάλλου, καλείται να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα κι εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να λάβει απ' αυτούς ανωμοτί καταθέσεις.

για το πού καταλήγουν οι προκαταρκτικές τα είπαμε πολύ καθαρά εδώ>>
το κακο είναι ότι τα λέμε μόνο εμείς. Κανένα, μα κανένα άλλο ΜΜΕ δεν αναρωτήθηκε τοσα χρόνια, τι διάολο απέγιναν τόσες "προκαταρκτικές"