Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πού πουλάνε φθηνές ζαρτιέρες να πάρω κανα-δυό για δώρο στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ;

Έβλεπα χθες το βράδυ, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην TV, να σκούζει ότι δεν θα ψηφίσει "ούτε ένα νέο μέτρο λιτότητας, ούτε ενός ευρώ" ...μέχρι εδώ καλά, αλλά αμέσως μετά, πέταξε το ...

"αλλά".
Και τι ήταν το αλλά;
"αλλά φυσικά, θα ψηφίσω κάποια απαραίτητα μέτρα στη λογική του συμψηφισμού"
-Δηλαδή; τον ρωτά ο παρουσιαστής
-"Κοιτάξτε", λέει η κότα. "Μπορεί να ψηφίσω π.χ. τη μείωση του αφορολόγητου, αλλά ...αν υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα".
-Δηλαδή; ξαναρωτά ο παρουσιαστής
-"Θα ψηφίσω τη μείωση του αφορολόγητου, μόνο αν ανταποδώσουμε στο λαό, αυτή το κακό μέτρο με άλλο καλό, π.χ. να μειώσουμε το φορολογικό συντελεστή".

Έχει κι άλλον τέτοιο πονηρό γιο η μάνα σου ρε;

Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ισοδύναμο για την τσέπη μου όπως θες να πιστεύουμε, δηλαδή εγώ που έχω εισόδημα 800 ευρώ το μήνα, θα πέσω λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στα 750, αλλά θα με ξανανεβάσεις στα 800 με μείωση του συντελεστή, τότε γιατί να πάρουμε μέτρα; Για να περνάει η ώρα σας στη βουλή; Η λογική "πάρτε νέα μέτρα 3,6 δις", σημαίνει απλά "βάλτε στην άκρη άλλα 3,6 δις για την εξόφληση τοκοχρεωλυσίων". Και επειδή -όπως αποδείχθηκε περίτρανα-, ούτε λεφτόδεντρα υπάρχουν, ούτε φωλιά με κακούς πλούσιους που θα πληρώσουν αντί για το λαό, θα αφαιρέσετε άλλα 3,6 δις από τις τσέπες ΜΑΣ.

Όσο για το "δεν γίνεται αλλιώς, τι να κάνουμε, να χρεοκοπήσουμε;" και άλλα ερωτήματα που θυμάστε κατόπιν εορτής, να τα απευθύνετε στους εαυτούς σας. ΕΣΕΙΣ λέγατε ότι θα βαράτε νταούλια και θα χορεύει η Goldman Sachs και η Rothschild,  ΕΣΕΙΣ λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην υποχωρήσει η Μέρκελ, ΕΣΕΙΣ λέγατε ότι θα διώξετε με τις κλωτσιές το ΔΝΤ κι όλες αυτές τις ηρωικές μπαρούφες, από τις οποίες δεν επαληθεύτηκε καμιά.

Ε, δεν παραιτήστε που δεν παραιτήστε, βάλτε τουλάχιστον καμιά ζαρτιέρα, κάτω από το αμπέχωνο του Βελουχιώτη, να βρείτε τον πραγματικό σας εαυτό.

Όσο, για σας των ΑΝΕΛ, εσείς τουλάχιστον έχετε αυτογνωσία ότι είστε κότες :



Β.Π.