Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πέτρος που πάει παντού και άλλαι φαιδραί ιστορίαι

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Πανταχού παρών ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡCIA. Όπου δεινοπαθούν οι.....
λαθρομετανάστες, είναι εκεί για να συμπαρασταθεί.

Όταν συνεδριάζει το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Πέτρος είναι εκεί με την κίτρινη σημαία του ΚΕΕΡΦΑ να εμψυχώνει 15-20 νέους και ηλικιωμένους φραπεδιάρηδες. Δεν τον είδα ποτέ μαζί με τους ΚΑΦΡΙΤΕΣ έξω από το δικαστήριο που δίκαζε τα λαμόγια της ENERGA. Δεν τον είδα ποτέ δίπλα στους Έλληνες άστεγους και/η σιτιζόμενους στα συσσίτια. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για όσους Έλληνες χάνουν τη ζωή τους από το κρύο. Ούτε για τον πιτσιρικά Γιάννη-Αγιάννη που «έκλεβε» τα κεριά από την εκκλησία, για να μπορεί να διαβάζει στο σπίτι, όπου δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Ούτε για τον άνεργο πατέρα Γιάννη-Αγιάννη που «έκλεψε» μια σακούλα ξύλα, για να ζεστάνει τα παιδιά του. Ούτε για την άνεργη μητέρα που «έκλεψε» δυο πακέτα μακαρόνια από ένα supermarket. Πανταχού απών στη δυστυχία των Ελλήνων που έχουν στήσει αυτό το κωλοκράτος με τον ιδρώτα τους εκατοντάδες χρόνια τώρα, για να βλέπουν τώρα να στενάζουν τα νοσοκομεία με τη δωρεάν περίθαλψη των προστατευόμενων του Πέτρου.

Πήγε ο Μουζάλας στο Ελληνικό να πάρει μάτι περί του τί συμβαίνει [ήταν ανάγκη;], επειδή, λέει, ελέχθη ότι έχουν αρχίσει απεργία πείνας οι αλλοδαποί, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, και ανέχθηκε να τον προπηλακίζουν οι εισβολείς προστατευόμενοι της κερα-Τασίας και του κυρ-Πέτρου. Του ξέφυγε του αστυνομικού - που είχε επιφορτισθεί με την ασφάλεια του υπουργού - ένα ελαφρύ σπρώξιμο σε αλλοδαπό πιτσιρικά και αμέσως έγινε είδηση σε όλα τα κανάλια που χαϊδεύουν τους αλητέγγυους. Και μετά έβαλαν τον πιτσιρικά να ζητήσει on camera συγγνώμη από τον αστυνομικό εξηγώντας, όμως, ότι ο αστυνομικός ήρξατο χειρών αδίκων. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, αρκεί να αποδομήσουμε αυτή τη χώρα και αυτή την ταλαιπωρημένη κοινωνία και να την κάνουμε να αισθανθεί ένοχη που οι μουσαφιραίοι τής κερα-Τασίας δεν έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Αυτοί, τους οποίους θα στέγαζε στο υπουργείο της η κερα-Τασία [ο μπαμπάς σου το έχτισε μανδάμ;], αλλά δεν θα στέγαζε ούτε έναν Έλληνα άστεγο.

Μπροστάρης, λοιπόν, ο κυρ-Πέτρος. Δημοτικός σύμβουλος λέει στο Δήμο Αθηναίων, από το Ταμείο του οποίου εισπράττει αντιμισθία € 171/μήνα. Πώς ζη άραγε; Με τί πόρους; Τί δουλειά κάνει; Έχω παρακολουθήσει από περιέργεια αρκετές συνεντεύξεις του και έχω παρατηρήσει μετά λύπης ότι ο δημοσιογράφος που του την έπαιρνε, τη συνέντευξη, δεν υπέβαλε την εξής απλή, αλλά καίρια, ερώτηση: «Ποία τα εισοδήματά σας; Πού εργάζεσθε; Πώς ζήτε;». Σιγά μην ….

Αλλά εγώ ψάχνω πάλι ψύλλους στ’ άχυρα. Δεν βάζω μυαλό, ακόμη και όταν βλέπω να ευτελίζεται με τον χειρότερο τρόπο η κορυφή της Δικαιοσύνης. Και εξηγούμαι:

Η κυρά Βασίλω βάλθηκε να παραμείνει στην Προεδρία του Αρείου Πάγου μέχρι τα 70 της. Και ενώ σύσσωμοι οι συνταγματολόγοι και όλες οι ενώσεις των δικαστικών λειτουργών της τη λένε εξηγώντας πως για να γίνει αυτό απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος, εκείνη το χαβά της. Συγκάλεσε, μάλιστα, προς τούτο την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και όρισε και εισηγήτρια. Μόλις, όμως, η εισηγήτρια της είπε ότι η εισήγησή της θα είναι αντίθετη με την άποψη της κυρα-Βασίλως, η κυρα-Βασίλω απάλλαξε την εισηγήτρια από αυτό το βαρύ καθήκον και ανέλαβε η ίδια χρέη εισηγητού. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Μιλάμε για ογκόλιθο της ηθικής, του ευθέος και του ίσου. Και επειδή μερικοί ισχυρίζονται ότι το Σύνταγμα είναι έτσι γραμμένο, ώστε αφήνει περιθώριο να ερμηνευθεί ότι το όριο ηλικίας των 67 ετών είναι το κατώτατο, άρα μπορεί να ορισθεί με νόμο ανώτερο όριο, διαβάστε τις σχετικές διατάξεις και πείτε μου αν με στοιχειώδεις γνώσεις ελληνικής γλώσσας και χωρίς νομικές γνώσεις επιτρέπεται τέτοια ερμηνεία του Συντάγματος. [Φαντάζομαι ότι στη ζωή της η κυρα-Βασίλω θα έβαλε την υπογραφή της τουλάχιστον μία φορά ψευδώς κάτω από τη φράση «και γράμματα γνωρίζω»].

Άρθρον 88§5 ισχύοντος Συντάγματος
«Οι δικαστικοί λειτουργοί, έως και το βαθμό του εφέτη ή του αντεισαγγελέα εφετών και τους αντίστοιχους με αυτούς βαθμούς, αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και όλοι όσοι έχουν βαθμούς ανώτερους από αυτούς ή τους αντίστοιχους με αυτούς αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους….».

΄Αρθρον 97§2 «Συντάγματος»1968
«Τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας, οι Αρεοπαγίται, ο Εισαγγελεύς και οι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι Σύμβουλοι του Ελεγκτικού συνεδρίου, οι Πρόεδροι και οι Εισαγγελείς Εφετών, οι Πρόεδροι των δευτεροβαθμίων διοικητικών δικαστηρίων, ο Γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι επίτροποι των δευτεροβαθμίων διοικητικών δικαστηρίων, αποχωρούν υποχρεωτικώς της υπηρεσίας άμα τη συμπληρώσει του εβδομηκοστού έτους της ηλικίας των. Οι λοιποί τακτικοί δικασταί, εισαγγελείς αντεισαγγελείς, επίτροποι και αντεπίτροποι των διοικητικών δικαστηρίων, αποχωρούν υποχρεωτικώς της υπηρεσίας άμα της συμπληρώσει του εξηκοστού πέμπτου έτους της ηλικίας των.»

΄Αρθρον 88 Συντάγματος 1952
«… Τα μέλη του Αρείου Πάγου, οι πρόεδροι και εισαγγελείς εφετών αποχωρούσιν υποχρεωτικώς της υπηρεσίας άμα τη συμπληρώσει του εβδομηκοστού έτους της ηλικίας των, οι δε λοιποί έμμισθοι δικαστικοί λειτουργοί άμα τη συμπληρώσει του εξηκοστού πέμπτου.»

Πόσο λάστιχο μπορεί πια να γίνει αυτό το Σύνταγμα; Όσο η μαγκιά του Πολάκη; Αυτού που όταν επρόκειτο να συζητηθεί στη Βουλή η άρση της ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τον Γεωργιάδη στο δικαστήριο σε σχέση με τις παπαριές που είχε αμολήσει στη Βουλή, πήγε ο άντρας ο πολλά βαρύς, ο Κρητίκαρος που χώνει τρία μέτρα κάτω από τη γη τους αντιπάλους του, και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του; Για τόση μαγκιά μιλάμε.

Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί έχουμε αυτή την κατάντια. Γιατί ανεχόμαστε Καρανίκες.

Αφού το ψάρι βρωμοκοπάει του κερατά από το κεφάλι κι’ αφήνει τον κάθε Πέτρο ασύδοτο όπως και τους Πολάκηδες και τους ομοίους τους να ασχημονούν ασυστόλως!

Άσταδιάλα ρε!

Σώτος