Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

«Η κυβέρνηση αποδέχτηκε όλα όσα μέχρι χθες κατήγγειλε»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το χθεσινό Eurogroup και τη συμφωνία για την Ελλάδα, ασκεί ....
με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι «επιχειρούν να μασκαρέψουν την απόλυτη υποχώρησή τους» και υποστηρίζει ότι «συμφωνία χθες δεν υπήρξε. Για να επιστρέψουν απλώς οι θεσμοί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα». «Ούτε καν πολιτική συμφωνία δεν υπήρξε, όπως ψευδώς υποστηρίζει η κυβέρνηση», προσθέτει.
Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι «η κυβέρνηση θα επιβάλει περισσότερους φόρους μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου» και πως «θα μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις», ενώ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση αποδέχτηκε όλα όσα μέχρι χθες κατήγγειλε».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του η οποία έχει τίτλο «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μασκαρέψει την απόλυτη υποχώρησή της», ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρει:
«Θα θέλαμε, σήμερα, η κατάσταση να είναι διαφορετική, αλλά δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι, για ακόμα μία φορά, δυσάρεστες. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να μασκαρέψει την απόλυτη υποχώρησή της.
» Συμφωνία χθες δεν υπήρξε. Για να επιστρέψουν απλώς οι θεσμοί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα. Ούτε καν πολιτική συμφωνία δεν υπήρξε, όπως ψευδώς υποστηρίζει η κυβέρνηση. Όλα παραπέμπονται για το μέλλον, την ώρα που η πραγματική οικονομία βουλιάζει.
» Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει περισσότερους φόρους μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου. Και θα μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε όλα όσα μέχρι χθες κατήγγειλε.
» Χαρακτήριζε αντισυνταγματική την προνομοθέτηση μέτρων. Σήμερα την αποδέχεται.
» Έλεγε ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Δ.Ν.Τ. Σήμερα αποδέχεται τις θέσεις του.
» Έλεγε ότι δεν θα λάβει μέτρα πέραν του 2018. Σήμερα εγκλωβίζει τη χώρα σε πολιτική λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια.
» Έλεγε ότι δεν συμφωνεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί αυτά δεν ‘βγαίνουν’. Σήμερα υποστηρίζει ότι όχι μόνο θα τα επιτύχει, αλλά θα λάβει και αντισταθμιστικά μέτρα.
» Και όλα αυτά, χωρίς καμία αναφορά σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Και χωρίς ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
» Κυβέρνηση και εταίροι πετάνε ‘το τενεκεδάκι παρακάτω’, την ώρα που η εκκρεμότητα παρατείνεται, η χώρα σέρνεται και η αβεβαιότητα παραμένει».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr