Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Χωρίς βενζίνη τα απορριμματοφόρα στη Θεσσαλονίκη

Η περιορισμένη προμήθεια καυσίμων στα απορριμματοφόρα της Θεσσαλονίκης βάζει....
εμπόδια στην αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα αρκετοί κάδοι σε ολόκληρη την πόλη να έχουν ξεχειλίσει από σκουπίδια.

Στην πρωινή βάρδια, από τα συνολικά 19 απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου, που θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, βγήκαν τα δέκα, ενώ για τις ανάγκες της ανακύκλωσης από τα οχτώ απορριμματοφόρα κινήθηκε μόλις ένα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ– ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» παραδέχτηκε πως «υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης καυσίμων. Το πετρέλαιο που παίρνουμε είναι ελάχιστο και πρέπει να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός για να γίνουν οι πληρωμές και να επιστρέψουν όλα τα οχήματα στους δρόμους».

Καθημερινά στους κάδους της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται 300 τόνοι απορριμμάτων και γι’ αυτό το λόγο ο κ.Παππάς απευθύνει έκκληση στους δημότες να περιορίσουν τις ποσότητες των σκουπιδιών μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Πράγματι υπάρχει συσσώρευση σκουπιδιών στους κάδους και γι’ αυτό το λόγο -εάν είναι δυνατόν- οι πολίτες καλούνται να μην κατεβάζουν στους κάδους στρώματα, καρέκλες και διάφορα άλλα ογκώδη. Να περιοριστεί η ποσότητα των σκουπιδιών, γιατί εάν δεν βρεθεί λύση με το πετρέλαιο τις επόμενες ώρες θα είναι χειρότερα τα πράγματα» υποστήριξε ο αντιδήμαρχος.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από την απόφαση της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να «μπλοκάρει» το πρώτο ένταλμα πληρωμής σχετικά με την προμήθεια καυσίμων, με αποτέλεσμα ο προμηθευτής να δίνει περιορισμένες ποσότητες καυσίμων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η επίτροπος ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το σύστημα εισροών και εκροών καυσίμων και τις υπερκαταναλώσεις που διαπιστώθηκαν σε ορισμένα δημοτικά οχήματα. Η διοίκηση καταθέτει σήμερα τα στοιχεία που απαιτούνται, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η πληρωμή του εντάλματος και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.