Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Όπως αναμενόταν ! Οι γελοίοι του ΕΦΚΑ έβγαλαν νέα ανακοίνωση και τροποποιούν την τροποποίηση, που τροποποίησε την τροποποίηση !

Χθες ανακοίνωσαν ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της ΑΠΔ και ....
καταβολής εισφορών Δ.Χ. που έληγε σήμερα 28/1/2017, μέχρι τις 17/3/2017.
Η παράταση είναι απαραίτητη, καθώς με ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη του ΕΦΚΑ, δεν έχουν απαντηθεί δεκάδες σοβαρά ερωτήματα, που ρωτούν επιχειρήσεις, λογιστές και ασφαλισμένοι.

Οπότε λοιπόν, κάποιος τους ρώτησε σημερα το πρωί "εννοείτε, ότι παρατείνεται και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, που κι αυτό πρέπει να καταβληθεί μέχρι 28/2;".

Έτσι, το μεσημέρι, μία ώρα πριν κλείσουν οι τράπεζες, εξέδωσαν ανακοίνωση, που διευκρίνιζε ότι η παράταση αφορά μόνο τον Ιανουάριο και όχι το Δ.Χ..

Οπότε, έπεσε άγριο κράξιμο στα λογιστικά sites και στα κοινωνικά δίκτυα και όπως αναμενόταν εξέδωσαν νέα τροποποιητική της τροποποιητικής της τροποποιητικής ανακοίνωσης και αφού είχαν κλείσει οι τράπεζες, που λέει:

Μετά από απαίτηση επαγγελματικών φορέων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι συναλλασσόμενοι παρέχεται η δυνατότητα υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), και καταβολής εισφορών, Δώρου Χριστουγέννων 2016 μαζί με τις εισφορές Ιανουαρίου 2017, έως την τελευταία ορισθείσα ημερομηνία στις 17 Μαρτίου 2017.


Έχουν χάσει τη μπάλα !
Και φυσικά, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ 1555 δεν απαντά ποτέ.
Εξυπηρέτηση του πολίτη επιπέδου ζούγκλας Αμαζονίου του 15ου αιώνα.