Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Παρατάθηκε (φυσικά!) η προθεσμία πληρωμής ΕΦΚΑ Ιανουαρίου και η ΑΠΔ Ιανουαρίου

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των...
μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.
Επίσης, παράταση δίνεται στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στόχος είναι να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή της ΑΠΔ, μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών.


Δύο πράγματα ήταν σιγουρα με τον ΕΦΚΑ:

1. Τίποτε δεν θα ήταν έτοιμο την 1/1/2017, παρά το γεγονός ότι τα σχεδιάζουν εδώ και χρόνια.
Έχασαν χιλιάδες άνθρωποι (υπάλληλοι, ειδικοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι κ.ο.κ.) , εκατονταδες χλιάδες ώρες, το 90% του διαθέσιμου χρόνου τους, με ένα βλακωδως βλακώδες ιδεοληπτικό ασήμαντο θέμα , τους "μπλοκάκηδες", που δεν είναι ούτε το 1 ΧΙΛΙΟΣΤΟ της περιπτωσιολογίας του ασφαλιστικού, είναι μια παρωνυχίδα και δεν αφορά πάνω από 5.000 άτομα και τους ξέφυγαν εκατοντάδες ΣΟΒΑΡΕΣ περιπτώσεις και ζητήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απαντήσουν σε καμια ερώτηση ασφαλισμένου και να κρύβονται (οι αρμόδιοι)! .

2. Ότι μέχρι να ξεκινήσει καλά καλά να εφαρμόζεται ο νόμος, θα τροποποιηθεί 100 φορές !
Του χρόνου τέτοια εποχή, ο νόμος του ΕΦΚΑ, θα θέλει κωδικοποίηση, από τις πολλές τροποποιήσεις που θα προσθέσουν οι άσχετοι, ανίκανοι, ηλίθιοι, που διοικούν. Το γιατί είναι όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται από το ότι αφιέρωσαν το 90% του χρόνου τους στο ασημαντότατο θέμα των εισφορών των "μπλοκάκηδων", όπου τελικά έκαναν μια τρύπα στο νερό. Ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να απασχολήσει κανεναν πάνω από 1 λεπτό, απασχόλησε επί μήνες, τη μισή Ελλάδα και χάθηκε η ουσία της μεταρρυθμισης του ασφαλιστικού, από την τρίχα με τα "μπλοκάκια".