Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Και μην ξεχνάς ότι...


ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των πολιτικών, είναι να διασφαλίζουν την ευημερία στο λαό. Υποχρέωση, όχι ...
προαιρετική επιλογή....


Αν δεν μπορούν να τα καταφέρουν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ σε εύλογο χρονικό διάστημα , πρέπει να φεύγουν με κλωτσιές. Με τα λόγια δεν γεμίζουν κοιλιές, ούτε μένουν τα παιδιά του ελληνικού λαού στην πατρίδα τους. Ούτε με τις διαπιστώσεις ότι "η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία". Άν τη σκοτώνει, μειώστε την. Αν δεν μπορείτε, φύγετε. Κι εσείς κι όποιος άλλος στο μέλλον δεν μπορεί, ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες.

Τα "ξέρω το σωστό, αλλά δεν μπορώ να το κάνω" απαγορεύονται για τους πολιτικούς, Αν δεν μπορείς, φεύγεις. Τόσο απλά.

Αυτό είναι ένα μήνυμα και στον επερχόμενο Μητσοτάκη, που τάζει δραστική μείωση της φορολογίας. Αν δεν μπορέσεις να το κάνεις τον πρώτο κιόλας χρόνο, μην το κουράσεις κι εσύ Κυριάκο. Αυτά τα πράγματα φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Ή σε αφήνουν να εφαρμόσεις τις αλλαγές που θέλεις ή όχι. Αν νομίζεις ότι εσύ θέλεις, αλλά δεν σε αφήνουν, αυτό θα συνεχιστεί για πάντα,. Οπότε, απλά, φύγε αμέσως μόλις δεν σου επιτρέψουν να μειώσεις ΑΜΕΣΩΣ τους εξωφρενικούς φόρους, που ταϊζουν το θανάσιμο σπιράλ της ύφεσης, 

Έντιμα και απλά φύγε κι εσύ, μην το παιδεύεις με την προσδοκία ότι θα σου επιτρέψουν την επόμενη χρονιά που "θα είναι καλύτερο το κλίμα" η "δημοσιονομική προσαρμογή" κι άλλες παπαριές.

Ή πιστεύεις στη μείωση των φόρων ή δεν πιστεύεις, δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, ούτε σιγά σιγά. Η οικονομία χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ. Αν δεν σ' αφήνουν να το κάνεις, παραιτήσου, πριν κυλήσει κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Στα γράφω ΕΓΚΑΙΡΑ και απλά και θα τα ξαναπούμε, όταν αρχίσεις τα "μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, αλλά από τη μεθεπόμενη χρήση και σταδιακά" κι άλλες τέτοιες τρίχες.

16/3/2017 
Β.Π.