Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Δεν αντέχω άλλους βομβαρδισμούς

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Βομβαρδίζομαι διαρκώς από συνταρακτικά στοιχεία για σκάνδαλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ....

κυβέρνησαν τη χώρα επί 40 και πλέον έτη, με αποτέλεσμα να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑΣ και να μην μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του εξ αιτίας των δεινών που έχει επισωρεύσει στη χώρα το αμαρτωλό δίδυμο του πελατειακού κράτους.

Έτσι, το μόνο που έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διορίζει τα δικά του παιδιά αδιαφορώντας για την επιβάρυνση του λαού με τις νέες αργομισθίες. Με άλλα λόγια «έκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑΣ την πατέντα του αμαρτωλού διδύμου» και όταν ερωτάται απαντά με ερωτήσεις τύπου «οι άλλοι καλλίτεροι ήταν;».

Τελευταία μπόμπα, όπως διαβάζω, είναι αυτή του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος συνεντευξιαζόμενος στην εφημερίδα «Δημοκρατία» είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις που αποκρύπτονται στοιχεία, που καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, περιπτώσεις στις οποίες πρυτανεύουν σκοπιμότητες πολιτικές ή μη, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, περαντζάδες πρώην υπουργών σε ανώτατα δικαστήρια την παραμονή έκδοσης σημαντικών αποφάσεων ενώ υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις, προσπάθειες εκφοβισμού δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που κρύβονται στα συρτάρια αναφορές δικαστών κατά άλλων δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που επιδεικνύεται απαράδεκτη επιείκεια σε παραπτώματα για λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης… πρέπει να ξέρουν, ειδικά οι ντόπιοι, όπως διδάσκει η ιστορία, ότι οι συνεργάτες του εχθρού και του «κατακτητή» είναι προδότες και όταν έρθει η ώρα, είτε διαπομπεύονται, είτε δικάζονται, ή και τα δυο», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση της δίκης για το σκάνδαλο της Siemens και τα συνεχή προσκόμματα και οι αναβολές, που παρεμβάλλονται συντονισμένα από διάφορα “κέντρα”, εντός και εκτός της χώρας!»

Παρέλειψε ο κ. υπουργός να μας πει ποιός ευθύνεται για τη μη μετάφραση του βουλεύματος που καθυστέρησε επί μήνες τη δίκη ή γιατί δέχθηκε το κράτος να υπογράψει συμβιβασμό με τη Siemens και μάλιστα να τον επικυρώσει με νόμο.

Αποκαλυπτικότατος εν τη ασαφεία του ο κ. υπουργός, ο οποίος είχε διατελέσει και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και Διοικητής της ΕΥΠ, εξ ου και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα σε βάθος και με λεπτομέρειες όσον ελάχιστοι. Ονόματα, όμως, δεν μου λέει. Μου πετάει ένα «μεγαλόσχημοι σουλατσάριζαν στα γραφεία δικαστών» και εγώ πρέπει να καταλάβω ότι εξ αιτίας αυτού του σουλατσαρίσματος κάποια σημαντική απόφαση εξεδόθη παρά τη συνείδηση του δικαστή κατά παράβαση του Συντάγματος. Και διάφορες υποθέσεις λέει κρύβονται στα συρτάρια δικαστών και εισαγγελέων.
Αυτοί οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν έχουν όνομα;

Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έχει να πει κάτι; Γιατί δεν προκαλεί τον υπουργό να πει ονόματα, ώστε να απαλλαγεί το δικαστικό σώμα από τους επίορκους, αντί να δυσφημείται συλλήβδην;

Με τούτα και με τ’ άλλα διαπραγματευόμεθα σκληρότατα με την τρόικα, μπαρδόν με τους θεσμούς ήθελα να πω, και θα τους φλομώσουμε στα αντίμετρα.

Στη χώρα όπου τα καλόπαιδα της ENERGA που υπεξήρεσαν € 285 εκ. του Δημοσίου, δηλαδή των φορολογουμένων, εφιλοδωρήθησαν με 21 χρόνια κάθειρξης το πολύ, αν και ο α.ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου απειλεί ισόβια [ΣΗΜ: ο Παπαγεωργόπουλος ισόβια είχε φάει πρωτοδίκως, όχι επειδή υπεξήρεσε € 18 εκ., αλλά επειδή παρέλειψε να ελέγξει αυτούς που τα υπεξήρεσαν], ενώ ο απατεώνας Σώρρας εφιλοδωρήθη με 8 χρόνια κάθειρξης, επειδή υπεξήρεσε € 140.000 από τον κουμπάρο του με βάση τον νόμο που απειλεί 10ετή κάθειρξη κατ’ ανώτατο όριο.

Τί μου λέτε κ. υπουργέ μου! Τί μπόμπα ήταν και τούτη. Άσχημα τα πράγματα για την κυβέρνηση και πετάμε αντιμετρομπόμπες!

Κι’ επειδή λέγεται πως είσθε καραμανλικός, τί κάνατε όταν ο Εισαγγελέρας Σανιδάς πίεζε τους εισαγγελείς να οδηγήσουν την υπόθεση Βατοπεδίου σε συγκεκριμένες ατραπούς; Τότε δεν υπήρχαν μεγαλόσχημοι ή πολιτικοί που σουλατσάριζαν στα γραφεία δικαστών και εισαγγελέων; Μάλλον όχι, την έκαναν τη δουλειά δι΄ αντιπροσώπων.

Σώτος