Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Προφυλακίστηκε ο γνωστός δικηγόρος Πειραιά για την πρόσφατη υπόθεση με ναρκωτικα

Προφυλάκιση δικηγόρου Πειραιώς για εμπλοκή στην υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.
Ως φερόμενος ....
να εμπλέκεται στην υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό Σώμα στις 7 Απριλίου προφυλακίστηκε ο δικηγόρος Πειραιώς κ. Φώτης Βέργος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, και όπως αναλυτικά είχε περιγράψει το Πειραϊκό Κύμα σε άρθρο στις 8 Απριλίου, οι Αλβανοί διακινούσαν ναρκωτικά μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας με σκοπό την πώλησή τους στην Ευρώπη. Στις 7 Απριλίου μέλη της οργάνωσης ξεφόρτωσαν το φορτίο στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η αξία του φορτίου τους αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ (κοστίζει 7 ευρώ το γραμμάριο).

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο όταν άνδρες του Λιμεναρχείου Πάτρας είχαν εντοπίσει πρόβλημα με τα χαρτιά του σκάφους που χρησιμοποιήθηκε πολλούς μήνες αργότερα στη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία. Τότε, είχε ελληνική σημαία και φαινόταν ότι ανήκει σε επιχειρηματία. Όταν το σκάφος μετά τον έλεγχο παραδόθηκε ξανά στον ιδιοκτήτη, ο δικηγόρος του Πειραιά που εμπλέκεται στην υπόθεση ανέλαβε τη μεταβίβαση του σε offshore εταιρία αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή. Από εκείνη τη στιγμή το σκάφος δεν έφυγε από τα «μάτια» των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στις επιχειρήσεις του Λιμενικού συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις Έλληνες και πέντε Αλβανοί.Εξ αυτών προφυλακίστηκαν όλοι πλην ενός.

Πηγή: Πειραϊκό Κύμα