Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Όροι χρήσης, δημοσιεύσεων, σχολιασμού και επανόρθωσης στο makpress

Το ιστολόγιο makpress -διαδικτυακή διεύθυνση http://makpress.blogspot.com ή gr-,  είναι ερασιτεχνικό, ανεξάρτητο συλλογικό ιστολόγιο (blog), δηλαδή μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι ενημερωτική ιστοσελίδα ή επαγγελματικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Το makpress ΔΕΝ είναι μέσο μαζικής ενημέρωσης, αλλά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ κοινωνικό δίκτυο.

Ο σκοπός της δημιουργίας και ο προορισμός της λειτουργίας του ιστολογίου makpress δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση, αλλά η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων και αναλύσεων, μέσω ενός μηχανισμού δυναμικής επικοινωνίας, προσβάσιμου σε απεριόριστο αριθμό ατόμων, δίχως όμως αυτό να αποτελεί τον αυτοσκοπό των διαχειριστών, ως και των αναγνωστών μας.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στο makpress είναι δυνατός μόνον ο επώνυμος (με τους όρους του διαδικτύου) σχολιασμός άρθρων και απόψεων, όπως σε κάθε κοινωνικό δίκτυο. Τα σχόλια ανεβαίνουν αυτόματα από την πλατφόρμα disqus.com και επιτρέπονται μόνο σε πιστοποιημένους από το disqus χρήστες. 

Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου, όπως άλλωστε αναγράφεται σε κάθε άρθρο, πριν την πλατφόρμα σχολιασμού

Το συν-ιστολόγιο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν συκοφαντικά ή δυσφημιστικά ή άλλου είδους ποινικώς διωκόμενα σχόλια, καθώς ο σχολιαστής αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων γράφει, αφού το σύστημα διατηρεί τις ιντερνετικές διευθύνσεις (ip's) των σχολίων, με αποτέλεσμα να είναι εφικτός ο εντοπισμός του σε περίπτωση διάπραξης αδικήματος. Μετά από εισαγγελική εντολή, θα δίδεται στις αρχές η ip του σχολιαστή, εφόσον το συν-ιστολόγιο υποχρεωθεί νομικά σε αυτό.

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Έγκριση σχολίων / Αυτόματες λειτουργίες disqus

Είναι πιθανόν, σχόλια που περιέχουν βωμολοχίες ή συγκεκριμένες λέξεις (bad words filter), να τίθενται αυτόματα σε αναμονή, έως ότου εγκριθούν από έναν συντονιστή.

Είναι πιθανόν, σχόλια που περιέχουν συνδέσμους (links), να τίθενται αυτόματα σε αναμονή, έως ότου εγκριθούν από έναν συντονιστή.

Είναι πιθανόν, σχόλια που περιέχουν πολυμέσα (video, εικόνες), να τίθενται αυτόματα σε αναμονή, έως ότου εγκριθούν από έναν συντονιστή.

Είναι πιθανόν, σχόλια τα οποία επισημαίνουν ως ακατάλληλα (flag) άλλοι σχολιαστές, να τίθενται αυτόματα σε αναμονή, έως ότου εγκριθούν ξανά από έναν συντονιστή ή να διαγράφονται, μετά από αίτημα ικανού αριθμού σχολιαστών.


Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail makpress.blog@gmail.com. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.


Αίτημα επανόρθωσης


Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο makpress.blogspot.com ή gr κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο ή φορέα ή εταιρεία, να επικοινωνεί μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: makpress.blog@gmail.com, για να επανορθώσουμε.



Διαφημίσεις

Το συν-ιστολόγιο makpress δεν δέχεται διαφημίσεις ή χορηγίες, πλην αυτών που ενθέτει η εταιρεία google inc. και συνεργαζόμενοι με αυτήν, αυτόματα, ως αντάλλαγμα στην φιλοξενία στους servers της και την προβολή στη μηχανή αναζήτησής της.