Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Προτάσεις για τους όρους σχολιασμού

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, 4 τακτικοί αναγνώστες μας έστειλαν προτάσεις τους. Τις παραθέτουμε και ....
παρακαλούμε για την ένθεση των δικών σας, εδώ, δημόσια, ή αν προτιμάτε με e-mail στο makpress.blog@gmail.com (θα τις παραλάβουμε αλλά δεν θα απαντήσουμε σε κανέναν προσωπικά, επειδή δεν έχουμε προς το παρόν κάτι συγκεκριμένο να απαντήσουμε, οπότε μην περιμένετε απάντηση).
Έχετε υπόψη σας ότι οι bloggers δεν είναι ούτε δικαστές, ούτε τροχονόμοι και κυρίως δεν είναι διαιτητές να διαιτητεύουν καυγάδες αναγνωστών. Τα σχόλια θα πρέπει να απασχολούν λιγότερο από το 10% του χρόνου του blogger. Έχετε υπόψη σας επίσης, ότι δεν έχουμε καμιά όρεξη να ξημεροβραδιαζόμαστε για να λογοκρίνουμε, ούτε είμαστε 24 ώρες πάνω από έναν υπολογιστή και έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε , δεν είμαστε επαγγελματίες, αυτό είναι ένα χόμπι με το οποίο ασχολούμαστε ο καθένας 2-3 ώρες την ημέρα. Δεν είμαστε δημοσιογραφικός οργανισμός με βάρδιες, ούτε θέλουμε να γίνουμε  !


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που έχουν σταλεί με e-mail

Αναγνώστης Α
1) Να μπλοκάρονται εξ αρχής οι χρυσαυγίτες. Βρωμίζουν όλα τα blogs με τις εμμονές τους, τις ρατσιστικές και φασιστικές τους κορώνες και ο ένας καλεί τον άλλο με αποτέλεσμα, όποιο blog έχει ανοιχτά σχόλια να γίνεται πασαρέλα χρυσαυγιτών, ενώ κι εσείς θα κινδυνεύετε να διωχθείτε με τον αντιρατσιστικό νόμο για υποκίνηση φυλετικού μίσους.

Aναγνώστης Β
1) Να αποκλείονται από το σχολιασμό όσοι χυδαιολογούν ή υβρίζουν

Αναγνώστης Γ
1) Το μεγαλύτερο πρόβλημα των μπλογκς είναι οι επαγγελματίες σχολιαστές τρολ, που θέλουν να διώξουν άλλους σχολιαστές. Θα πρέπει να φτιάξετε ένα σύστημα, ώστε , όταν κάποιος αναφέρεται από 3 ή 4 διαφορετικούς σχολιαστές , όπως το dislike στο facebook, το σχόλιό του να φεύγει και ο σχολιαστής να αποκλείεται , αφού προειδοποιηθεί μια φορά.

Αναγνώστης Δ
1) Να μην επιτρέπονται άσχετα σχόλια με το θέμα και να μην επιτρέπονται συζητήσεις άλλων για τρίτο σχολιαστή. Όποιος τα κάνει αυτά και υποπέσει στην αντίληψη του μπλογκ, μπαν!

2) Επίσης να υπάρξει (όπως κάνουν σε πάρα πολλά site και ειδικότερα σε φόρουμ) και ένα νομικό κείμενο (με την βοήθεια του Καλαμίτση ίσως) "καρφιτσωμένο" για:
α) αποποίηση ευθυνών του μπλογκ για τα σχόλια τρίτων που ανθρωπίνως δεν θα καταφέρει να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο αλλά και με
β) σαφή προειδοποίηση πως όποιος τύχει, έστω και ο ένας στους 10 (έτσι άλλωστε λειτουργεί ο κάθε είδους έλεγχος, είτε είναι η εφορία είτε η τροχαία) να πιαστεί να χρησιμοποιεί απαράδεκτους για το μπλογκ χαρακτηρισμούς (δεν έχει υποχρέωση το μπλογκ να κάνει λίστα με το ποιοι είναι αυτοί, ας κρίνει ο καθένας ανάλογα την παιδεία του πότε θα κινδυνεύει να περάσει τα όρια) επίσης θα μπλοκάρετε για πάντα.
3) Συστηματική υποβολή σχολίων που ως στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα, εφόσον θα γίνονται αντιληπτά, θα οδηγούν επίσης σε μπαν.
4) Παρουσία και σχολιασμός στο συγκεκριμένο μπλογκ σημαίνει την αποδοχή των παραπάνω και οποιοσδήποτε επιτεθεί με χαρακτηρισμούς στο μπλογκ μέσα από υπηρεσίες που του παρέχονται από το ίδιο, επίσης θα μπλοκάρεται για πάντα.