Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τουλάχιστον 250.000 λάθος ραβασάκια για ανασφάλιστα Ι.Χ.

Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών για ....
τα περίπου 1.150.000 ανασφάλιστα οχήματα που τέθηκαν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών έπειτα από ελέγχους.
Οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης έχουν να αντιμετωπίσουν ωστόσο ένα δύσκολο έργο καθώς πρέπει να λάβουν τελικές αποφάσεις σχετικά με 250.000 τουλάχιστον λανθασμένα ειδοποιητήρια που εστάλησαν τα οποία τους καλούν να καταβάλουν ηλεκτρονικό παράβολο 250 ευρώ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες από τους συναρμόδιους υφυπουργούς Κατερίνα Παπανάτσιου και Νίκο Μαυραγάνη, τέθηκαν επί τάπητος τα επιμέρους ζητήματα και αναδείχθηκαν τα δύο επικρατέστερα σενάρια, με τα δύο υπουργεία να είναι διχασμένα επί των σεναρίων αυτών.

Η μία πρόταση προβλέπει την παραμονή των προστίμων ως έχουν δηλαδή στα 250 ευρώ έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να καταλάβουν πως είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα στην ασφάλιση των οχημάτων τους.

Σχετικά με τα λανθασμένα ειδοποιητήρια θα υπάρξει μέριμνα να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατόν η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών που βρέθηκαν αναίτια στο «στόχαστρο» των ελεγκτικών αρχών και φαίνονται να χρωστούν 250 ευρώ τουλάχιστον. Κατά πάσα πιθανότητα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα γίνει επανέλεγχος και νέες διασταυρώσεις αφού πρώτα Αστυνομία, υπουργείο Μεταφορών και Ασφαλιστικές εταιρίες, στείλουν στην ΑΑΔΕ επικαιροποιημένα στοιχεία.

Εάν εντοπιστούν λάθη, τότε οι όποιες αλλαγές και διορθώσεις χρειαστούν καθώς και οι διαγραφές προστίμων θα γίνουν είτε από τις ασφαλιστικές εταιρίες, είτε από κάποια υπηρεσία του Δημοσίου που θα αναλάβει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία.

Βάσει του δευτέρου σεναρίου θα διαγραφούν στο σύνολο τους τα πρόστιμα που έχουν ήδη εκδοθεί και οι ιδιοκτήτες θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Έτσι όσοι έχουν ανασφάλιστα Ι.Χ. θα πρέπει να τα ασφαλίσουν εντός ενός χρονικού ορίου που θα οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος ελέγχων και διασταυρώσεων κατά τον οποία για όποιον διαπιστωθεί ότι είχε λάβει το πρώτο ραβασάκι και δεν ασφάλισε το όχημά του, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο.

Εκ των δύο σεναρίων, επικρατέστερο φαίνεται πως είναι το πρώτο, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σε λίγες ώρες.

http://www.zougla.gr/money/forologika/article/toulaxiston-250000-la8os-ravasakia