Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Νέα εισβολή στο Γραφείο Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, με αίτημα ...ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ !

"Οι εισβολείς απαίτησαν να μάθουν τις απόψεις του Πρύτανη για το ΝΑΤΟ" !!!!  
(σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να συμβει αυτή η κωμωδία;). Η ....


Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκφράζει τη λύπη της για την επιπολαιότητα και τη βαναυσότητα της πρωτοβουλίας ομάδας περίπου 30 φοιτητών και καταδικάζει την εισβολή τους στο Γραφείο του Πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη.

Οι φοιτητές, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ, με κραυγές και άλλους ανάρμοστους τρόπους αξίωσαν να υπαγορεύσουν κανόνες λειτουργίας του Πανεπιστημίου, σύμφωνους με τις πολιτικές αντιλήψεις τους, σε πλήρη αντίθεση με την πάγια τακτική του ΠΑΜΑΚ να υπηρετεί αποκλειστικά την Παιδεία και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μακριά από κάθε κομματικό χρωματισμό.

Στους φοιτητές που ασχημονούσαν, ενώ προφανώς υπάρχουν πολλοί άλλοι αποδεκτοί τρόποι να εκθέτουν τα αιτήματά τους, τα οποία η Πρυτανεία είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει και να ικανοποιήσει εφόσον αντιστοιχούν στις ανάγκες της πανεπιστημιακής λειτουργίας, ο κ. Ζαπράνης συνέστησε να τηρήσουν τους όρους της στοιχειώδους ακαδημαϊκής ευπρέπειας.

Το σωστό ακαδημαϊκό ήθος πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν σε καταδίκη του «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος» και αποδεικνύουν ότι η επίσημη επίκλησή του παραπέμπει σε παρωχημένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις άσχετες με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Η ζημία που προκαλείται από την υπονόμευση του κύρους των πανεπιστημιακών θεσμών αποβαίνει εις βάρος των ίδιων των φοιτητών και των οικογενειών τους που αγωνιούν για την πρόοδο των σπουδών τους.

Οι φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από το ΑΠΘ, απαίτησαν επιπλέον να μάθουν τις απόψεις του Πρύτανη για το ΝΑΤΟ και αποχώρησαν από το Γραφείο του όταν αυτός αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ως κείμενο εκτός του πλαισίου των καθηκόντων του, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου και βανδάλισαν το μαρμάρινο δάπεδο της εισόδου και τους τοίχους με συνθήματα.

Ας σημειωθεί ότι η εισβολή στο Γραφείο του Πρύτανη έγινε την ώρα που ο ίδιος είχε συνάντηση με το Προεδρείο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με θέμα τον προγραμματισμό των κοινών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων της Θεσσαλονίκης.

.............
ΣΧΟΛΙΟ makpress:

Ακριβώς έτσι δρούσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (Συν), πριν από 5-10 χρόνια. Με βασικό σύνθημα "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ". Μέχρι που, εκείνα τα παιδιά έγιναν Υπουργοί και Υφυπουργοί , άρα έχουν οι ίδιοι την εξουσία πλέον να μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ. Αντί για αυτό όμως, τους βλέπουμε να γλείφουν τους κώλους του ΝΑΤΟ, τόσο πολύ, που παιρνουν δουλειά και για το σπίτι.
Ακριβώς έτσι θα εξελιχθούν και οι συγκεκριμένοι 30 φοιτητές που εισέβαλαν σήμερα. Αν "ανέβουν" κι αυτοί και περάσει στα χέρια τους η ευθύνη να μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ, θα ...ακονίσουν τη γλώσσα τους στους ΝΑΤΟϊκούς κώλους. 
Σημασία δεν έχει τι λες, όταν έχεις επαναστατικό οίστρο, αλλά τι κάνεις, όταν έχεις ΕΣΥ πλέον τη δύναμη που ζητούσες στα χέρια σου και πρέπει ΕΣΥ να βγάλεις τη χώρα από το ΝΑΤΟ.
Το ίδιο συνέβη και με την αναγνώριση της Παλαιστίνης. Όσο ήταν νεαροί "επαναστάτες", μας τα ΄καναν τσουρέκια και μολις ανέλαβαν το αρμόδιο για την αναγνώριση Υπουργείο, κάνουν αυτό που ξέρουν τόσο καλά: γλείφουν τον κώλο του Νετανιάχου. Ρουφηχτά, με πάθος και ρυθμό.

Αυτά, με χοντρά, αλλά απλά λόγια, για να απομυθοποιηθεί επιτέλους αυτός ο "επαναστατικός οίστρος" του χαβαλέ.... 
40 χρόνια τώρα, μας κούρασαν οι φλογεροί επαναστάτες, που ζητούν σπουδαία πράγματα ....από τους άλλους ! 
Όποτε πείθουν το κόσμο και τους δίνει την εξουσία, αντί να πραγματοποιήσουν ΑΥΤΟΙ όσα ζητούσαν, κάνουν κωλοτούμπα ...360 μοιρών, που θα λεγε κι ένας απ΄αυτούς τους παπατζήδες, ο Αλέξης Τσίπρας. Να τελεώνουμε με τις επαναστάσεις των νέων. Την επανάσταση να την κάνουν όταν ΑΥΤΟΙ έχουν την εξουσία, όχι να ζητούν να την κάνουν οι άλλοι.
Όταν γίνεις εσύ, που μπούκαρες σήμερα στο ΠΑΜΑΚ,. (πρωθ)Υπουργός αγόρι μου, να μας βγάλεις ΕΣΥ από το ΝΑΤΟ, να δεις τη γλύκα.

Β.Π.


(Υ.Γ. αυτά ακριβώς έλεγα πριν από 10 χρόνια στον Αλέξη. Του λεγα "μη ζητάς από τη δεξιά να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη, γίνε Πρωθυπουργός και αναγνώρισέ την εσύ. Αλλά θέλω να είμαι σε μια γωνιά και να βλέπω πού θα κρύβεσαι όταν αρχίσουν να πέφτουν οι σβουριχτές εβραϊκές φάπες. Άντε ρε παπατζή, κόψε τις μαλακίες, που θα αναγνωρίσεις την Παλαιστίνη!"

Το ποιός δικαιώθηκε, όλοι το ξέρετε)