Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Θύελλα εγκληματικότητας στο ΑΠΘ

Η Δημοτική Παράταξη «Εντάξει», σχετικά με τη δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, για ....
το θέμα της παραβατικότητας στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χθεσινή δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι, απλά, υποκριτική. Κάπως αργά ανακάλυψε ο Δήμαρχος και η διοίκησή του, ότι το ΑΠΘ είναι η καρδιά της πόλης, στην οποία υπάρχουν κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικές πράξεις. Με μεγάλη καθυστέρηση ζητά μέτρα για την ασφάλεια του πολίτη, ο άνθρωπος ο οποίος ανέχονταν παραβατικές συμπεριφορές. Ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε τα χίλια μύρια εναντίον των “Eντάξει” όταν με πρωτοβουλία του επικεφαλής μας, Σταύρου Καλαφάτη, καταθέταμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους βανδαλισμούς στο δημαρχείο. Βανδαλισμούς που είχαν προκαλέσει μέλη των No Border, τα οποία χρησιμοποιούσαν επί μέρες το πανεπιστημιακό άσυλο στη Θεσσαλονίκη, με την ανοχή και του δημάρχου και της διοίκησής του.

Δήμαρχε, όταν αδρανείς σε παραβατικές συμπεριφορές, ή τις ενθαρρύνεις δια της αφωνίας σου, αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζεις θύελλες εγκληματικότητας.

Όσο για τον υπουργό Παιδείας, η προσπάθειά του να απαξιώσει τις καταγγελίες 471 φοιτητών για το όργιο εγκληματικότητας στο ΑΠΘ, τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Με την ταυτόχρονη ανακήρυξη της Πανεπιστημιούπολης σε άβατο για τις αρχές, αποκαλύπτονται οι ιδεοληπτικές εμμονές προς τέρψη του κομματικού ακροατηρίου, τακτική που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».