Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πανέτοιμη η Αθήνα να παραχωρήσει το όνομα "Μακεδονία" στη FYROM

Να αναγκάσουμε τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα δεν μπορούμε πρακτικά. 
Άλλο η επιθυμία, άλλο η πραγματικότητα. 
Μέχρι στιγμής είχαμε μόνο ένα χαρτί στο χέρι μας:
το βέτο (οιονεί βετο για την ακρίβεια) της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Το μοναδικό μέσο πίεσης που έχουμε είναι αυτό, καθώς οι Σκοπιανοί πιέζονται ασφυκτικά από τις ΗΠΑ να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για να "ξεφύγουν" αμετάκλητα από την επιρροή της Ρωσίας.

Τα Αμερικανικά συμφέροντα λοιπόν, υπαγορεύουν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κάτι που προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του παλαιού συμμάχου, που λέγεται Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι το (οιονεί) βέτο Καραμανλή, ασκήθηκε στην αίτηση των Σκοπίων να ενταχθούν με το προσωρινό όνομα FYROM. Ως FYROM ήθελαν να μπουν το 2008, όχι ως "Macedonia".

Η ελληνική θέση ήταν, ότι, αν χάσουμε και αυτό το "χαρτί", δεν έχουμε τίποτε άλλο στα χέρια μας, για να αναγκάζουμε τα Σκοπια να συμμετέχουν σε έναν (υποτυπώδη έστω) διάλογο (δήθεν) εξεύρεσης λύσης. 

"Οι Σκοπιανοί (ΔΕΝ) αλλάζουν όνομα!"

Τον τελευταίο καιρό όμως και με την κυβέρνηση της φιλονατοϊκής αριστεράς στην Ελλάδα, βλέπουμε φιλοκυβερνητικά μέσα, να διαδίδουν πως "οι Σκοπιανοί αλλάζουν όνομα !!!"
Κάτι τέτοιο φυσικά και ΔΕΝ θα γίνει. Το περισσότερο που μπορεί να δώσει η νέα κυβέρνηση του Ζάεφ, είναι να επαναλάβει το αίτημα να ενταχθεί με το προσωρινό όνομα.

Η είδηση ότι "αλλάζουν όνομα για να μπουν στο ΝΑΤΟ" είναι παραπλανητική. Δεν είναι δυνατόν να μπουν στο ΝΑΤΟ ως "Βαρδάρσκα" , αλλά στον ΟΗΕ να λέγονται FYROM και όλες οι χώρες να τους αναγνωρίζουν ως "Macedonia". Είναι πάρα πολύ απλό να το καταλάβει κανείς, όμως τα ελληνικά ΜΜΕ, αναφέρονται στο ζήτημα, λες και πετύχαμε κάποια νίκη , ή ότι αν μπουν στο ΝΑΤΟ ως "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" ή "Πρώην ...κλπ" θα έχουν αλλάξει όνομα !

Η Ελλάδα δεν αντέχει να υποστηρίξει άλλο το βέτο και τα ΜΜΕ άρχισαν το "μασάζ" της κοινής γνώμης

Καταλαβαίνετε όλοι, γιατί ξαφνικά, τα ελληνικά ΜΜΕ -που παίρνουν γραμμή στα σοβαρά ζητήματα από ένα και μόνο κέντρο- εμφανίζονται να μας καλούν να ....θριαμβολογήσουμε !
Επειδή πολύ απλά, οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία να μείνει ενιαίο και αδιαίρετο το κράτος των Σκοπίων, υπό τον έλεγχό τους και άρα επιβάλλεται η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Αναζητείται πρόσχημα & ευφημισμός να περισώσει την ταπείνωση της Ελλάδας

Όμως, για να μην ταπεινωθεί επικοινωνιακά η Ελλάδα, αναζητούν ένα πρόσχημα, για να δικαιολογήσουν την υποχώρηση της Ελλάδας, για αυτό και επιβάλλουν στα ΜΜΕ της χώρας μας, να δημιουργήσουν ένα κλίμα δήθεν αλλαγής του ονόματος !

Τα ελληνικά ΜΜΕ φυσικά, ανταποκρίνονται πρόθυμα στη γραμμή που δίνει το ΝΑΤΟ κι έτσι, διαβάζουμε αυτούς τους τίτλους και αυτής της ποιότητας τηλεγραφήματα, όπως αυτό που παραθέτω στο τέλος, που δεν είναι το μοναδικό. Όλοι θα έχετε προσέξει τους πανηγυρισμούς των ΜΜΕ της Αθήνας, για δήθεν κοσμογονικές αλλαγές στην πολιτική των Σκοπίων σχετικά με το όνομα. Όλα γίνονται για να πιστέψει η κοινή γνώμη, ότι βρήκαμε κοινά αποδεκτή λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Στην πραγματικότητα υποχωρήσεις θα γίνουν μόνο από την ελληνική πλευρά.

makpress
Βασίλης Προκοπίδης
12/6/2017
ΣΗΜΕΡΑ, κρατικό πρακτορείο ΑΠΕ

Αλλάζει όνομα η ΠΓΔΜ!

- Εγκαταλείπει το "Μακεδονία" για να μπορέσει να μπει στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ








Η εποχή Γκρούεφσκι φαίνεται ότι έχει τελειώσει οριστικά για τα Σκόπια. Μετά τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κατεδαφίζονται, τώρα η νέα κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα με μοναδικό σκοπό να μπορέσει να ξεπεράσει το ελληνικό βέτο και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Το ότι η ΠΓΔΜ εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας της για να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας ως προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, την Τετάρτη (14.06.2017), θα συναντηθεί με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει. Θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θα μεταφέρει σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, το μήνυμα ότι η ένταξη της χώρας του στην Ατλαντική Συμμαχία θα συμβάλει στην κατευνασμό της ευρύτερης περιοχής έπειτα από μήνες πολιτικής έντασης.
Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ εξήγησε, επίσης, ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διακομματική συναίνεση πριν θέσει σε ψηφοφορία το θέμα.