Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Σκληρό ροκ παίζει πλέον ο Καλαφάτης με Μπουτάρη

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Γιάννης Μπουτάρης έπαιζε μπάλα χωρίς αντίπαλο και είχε αρχίσει να βαριέται. Τόσο που, τσίγκλιζε τους δικούς του να....
του κάνουν καμιά κουτσουκέλα και να μαλώνουν εντός της "Πρωτοβουλίας". Ο Καλαφάτης του φερόταν ευγενικά, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επικεφαλής την Καλφακάκου, η οποία κοιτάει τον Μπουτάρη με το θαυμασμό που κοιτάει μια δεκατετράχρονη τον Ντάνο από το Survivor, ο Μάκης Στεργίου είναι ο γνωστός Μάκης, πάντα δεκανίκι του Μπουτάρη, οι ΚΚΕδες είναι στον κόσμο τους, οι Χρυσαυγίτες πέρασαν τελείως απαρατήρητοι, η Οικολόγα είναι της παρέας Μπουτάρη και το πιο αξιόλογο σχήμα, η καλύτερη δημοτική παράταξη, τα παιδιά του "ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", είναι απλώς ...ένας μόνο άνθρωπος, χωρίς δεκανίκια από κόμματα και συμφέροντα.

Έτσι, οι μόνοι που έκαναν αντιπολίτευση στον Μπουτάρη, ήταν οι δικοί του: στην αρχή ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που διαφοροποιήθηκε, ακολούθησε ο Ανδρέας Κουράκης και στο τέλος ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αλλά και 3-4 ακόμη, που αμφισβητούν την απόλυτη ηγεμονία Μπουτάρη και περιμένουν να αυτοφωτιστούν κι όχι να παραμένουν ετερόφωτοι και να εξαφανιστούν όταν εξαφανιστεί ο αρχηγός.

Το τελευταίο τρίμηνο όμως, ο συνήθως ευγενικός και μειλίχιος Καλαφάτης, απασφάλισε!

Σταχυολογούμε ατάκες του τελευταίου τριμήνου προς τον ....θείο Μπουτάρη:

αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει

Απόλυτο μηδέν

ο Μπουτάρης δεν είναι γάτος, είναι ...φευγάτος

αδυνατεί να λύσει έστω κι ένα πρόβλημα καθημερινότητας

Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια

Δεν γνωρίζει πόσους υπαλλήλους απαιτεί ο καθαρισμός της πόλης

για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ανεπαρκής

ο Δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κρύβεται

και πολλά ακόμη που δείχνουν ότι ο Σταύρος πήρε ζεστά το θέμα της διεκδίκησης της Δημαρχίας. Κατά ευτυχή συγκυρία, θα παλέψει χωρίς κομματική βοήθεια, αφού είναι απαλλαγμένος από την κομματική στήριξη της ΝΔ, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Κυριάκος Μητοστάκης (και η οικογένεια Μητσοτάκη γενικώς) λατρεύει και είναι δεμένος μέχρι το μεδούλι με τον Μπουτάρη, οπότε στο δίλημμα  "Μπουτάρη ή κομματικό υποψήφιο της ΝΔ;" θα επιλέξει χωρίς δεύτερη σκέψη Μπουτάρη (ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμούσε να τον τεμαχίσουν με πριόνι, παρά να πει κακιά κουβέντα για τον Μπουτάρη!).

Το ότι δεν θα έχει καμία -καμία , σημειώστε το- στήριξη από την ηγεσία της ΝΔ, ίσως τελικά αποδειχθεί θετικό για τον Καλαφάτη και η μάχη αποκτήσει κάποιο ενδιαφέρον στις εκλογές του 2019, μεταξύ δύο υποψηφίων που κανείς τους δεν θα στηρίζεται από κόμμα.



Β.Π. makpress 26/7/2017