Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Τέλος η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος στα Δημοτικά Σχολεία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινής, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ....
ότι στα δημοτικά σχολεία θα ακολουθείται πλέον το τελετουργικό της έπαρσης που τηρείται σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας και όχι αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα λένε κάθε πρωί τον εθνικό ύμνο, καθώς δεν θα γίνεται έπαρση της σημαίας, αφού αυτή θα είναι μόνιμα αναρτημένη στον ιστό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», το προεδρικό διάταγμα, που εστάλη προ ημερών στην Προεδρία, προέβλεπε την κατάργηση της προσευχής, αλλά υπήρχαν παρατηρήσεις για την αντισυνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ετσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το έστειλε πίσω και στην επαναφορά του έμεινε η κατάργηση της αριστείας για τη σημαία, όπου δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα.



Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι». Σύμφωνα με τον έμπειρο βουλευτή, τα μέλη της κυβέρνησης «εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».




Από: ka-business.gr