Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Όλοι αγοράζουν νέα περιπολικά μέσω ΕΣΠΑ εκτός από την ΠΚΜ

Η ΠΚΜ η μόνη Περιφέρεια που δεν κατάφερε να εντάξη στο ΕΣΠΑ αγορά περιπολικών και εξοπλισμού για .....
την Θεσσαλονίκη.(υπενθυμίζουμε ότι ήδη σε δύο προγράμματα δεν είχε συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη)

ΑΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι συνάδελφοι που οδηγούν τα συγκεκριμένα οχήματα κινδυνεύουν, ενώ πάμπολλες φορές φορές έχουν βάλει χρήματα από την τσέπη τους για να επιδιορθώσουν βλάβες, αφού η έγκριση δαπανών γίνεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι τα ελάχιστα περιπολικά που έχουν απομείνει στην πόλη μας λειτουργούν 24 ώρες ασταμάτητα και έχουν από 400.000-650.000 χλμ είναι εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε σύντομο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη να μείνει εξ ολοκλήρου χωρίς περιπολικά.
Δυστυχώς οι υποσχέσεις για ένταξη της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!(υπενθυμίζουμε ότι ήδη σε δύο προγράμματα δεν είχε συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη), ενώ Πολιτική και Φυσική Ηγεσία προσπαθούν μάταια πλέον να κρύψουν κάτω από το χαλί ένα πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων.
Επειδή, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο και η ευθύνη θα βαραίνει όλους μας,καλούμε την Ένωση μας να παρέμβει δυναμικά και να καταθέσει στην δικαιοσύνη φάκελο με όλα τα στοιχεία για την κατάσταση των οχημάτων της ΓΑΔΘ.

ΚΡΗΤΗ
Παραδόθηκαν σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, 20 μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού για τις ανάγκες του Τμήματος Τροχαίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για ενίσχυση που έρχεται στην Αστυνομία μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Το πρωί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβαν τις μοτοσυκλέτες.
Το πρωί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβαν τις μοτοσυκλέτες. Το επόμενο διάστημα θα παραληφθούν ακόμα 6 περιπολικά και 40 τζιπ, τα οποία αφορούν όλες τις υπηρεσίες της Κρήτης.
ΑΤΤΙΚΗ
Το ΔΣ από τις αρχές του 2017 ήρθε σε συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Αττικής κα. ΔΟΥΡΟΥ Ρένα και προέβη σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής – ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος) κ. Δημήτριο ΔΡΟΣΗ, τον Προϊστάμενο μονάδας Α (Προγραμματισμού και Αξιολόγησης) κ. Άγγελο ΣΠΗΛΙΩΤΗ, καθώς και με τη φυσική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Αρχηγείου, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά αυτή, κατορθώνοντας να αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πολυπόθητη πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» με τίτλο ‘’ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συνολικής δαπάνης 5.000.000 Ευρώ
ΗΠΕΙΡΟΣ
Την ανανέωση του εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών τροχαίας της Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, χρηματοδοτεί με το ποσό των 998.700 ευρώ η Περιφέρεια μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.

Η απόφαση ένταξης της πράξης υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αυτή περιλαμβάνει:

1. Αστυνομικά αυτοκίνητα τύπου SUV, (τεμ.12)

2. Επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού), (τεμ. 4)

3.Αστυνομικά αυτοκίνητα (τεμ. 20). Πρόκειται για επιβατικά αυτοκίνητα, διασκευασμένα σε αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.

4.Ασύρματοι πομποδέκτες αυτοκινήτων (τεμ. 36)

5. Φορητά ραντάρ (τεμ. 5). Πρόκειται για συσκευή φορητή χειρός η οποία μετά από την σκόπευση θα πρέπει να απεικονίζει σε κατάλληλη οθόνη (Display) την ταχύτητα του οχήματος σε Km/h και την απόσταση από αυτή.

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ

ΕΣΠΑ Πελοποννήσου: 42 νέα οχήματα για την Αστυνομία
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤO ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 633.012,50 ΕΥΡΩ
25 τζιπ μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Την ένταξη της προμήθειας αστυνομικού εξοπλισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε λεπτομέρειες των προμηθειών, προϋπολογισμού 2.011.500 ευρώ. Με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας χρήσης του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας από τους πολίτες, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες.