Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η χούντα των αρχαιολόγων αποφάσισε: Νέα αναβολή στην απόφαση για Ελληνικό

Αναβλήθηκε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για τους αρχαιολογικούς χώρους στο Ελληνικό. Σύμφωνα με ....
τις πληροφορίες, τα μέλη του ΚΑΣ ανέφεραν πως η αναβολή οφείλεται σε τεχνικούς λόγους. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως θα πρέπει πρώτα να χαρακτηριστεί μια περιοχή αρχαιολογικός χώρος και στη συνέχεια να αποφανθεί το συμβούλιο επί της συνέχισης ή όχι των όποιων έργων. Eίναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που το ΚΑΣ δεν μπορεί να πάρει απόφαση για την έγκριση μιας επένδυσης.

Το Μαξίμου επιδιώκει με κάθε τρόπο να δοθεί σήμερα ένα θετικό τέλος στο συγκεκριμένο σήριαλ, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, που συνεπάγεται τη δημιουργία συνολικά 75.000 θέσεων εργασίας. Αυτό δήλωσε το πρωί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως «η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει. Χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες. Ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως. Κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την λήξη της δεύτερης συνεδρίασης του ΚΑΣ η αρμόδια υπουργός Λυδία Κονιόρδου είχε δεχθεί επιστολή από την διοίκηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία την καλούσε για την άμεση κήρυξη - οριοθέτηση ως αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή (...) όπως ο νόμος ορίζει και με την επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του.
Ο σκόπελος του ΚΑΣ και η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμενης Ανάπτυξης θεωρείται κομβικής σημασίας δεν είναι όμως ο μόνος στον δρόμο για την έκδοση του Προεδρικου Διατάγματος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Μεταξύ των άλλων αναμένεται η απόφαση του δασάρχη Πειραιά για το εάν τμήμα του αεροδρομίου είναι δασική έκταση, η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του ΟΣΥ και η χωροθέτηση καζίνο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.