Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Κλείνει την ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ σε "δημοσκόπηση" εταιρείας (που δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ)

Περίεργο: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καλά, μόνο σε "δημοσκοπήσεις" εταιρειών, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς, ούτε του .....
Μητρώου ΦΟΡΕΩΝ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, στον οποίο ανήκουν όλες οι μεγάλες και γνωστές εταιρείες.

Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. καταγράφει η έρευνα της Commonview για λογαριασμό του φιλοσυριζαϊκού news247.gr, που εκδίδει πλέον και την συριζαϊκή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ κι έχει διευθυντή τον Κώστα Αρβανίτη.

o διευθυντής του news247.gr

Μετά από μια περίοδο κατά την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έδειχνε να προηγείται σημαντικά του κυβερνώντος κόμματος, πλέον η ψαλίδα κλείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημαντικά ποσοστά επανασυσπείρωσης, σύμφωνα με τη "δημοσκόπηση".

Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι έχει ανακτήσει σημαντικό έδαφος και πλέον η απόσταση που φαίνεται να τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μόλις στις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 24% έναντι 27% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα "Ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό" ο κ. Μητσοτάκης προηγείται μεν με ποσοστό 32,1%, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε "απόσταση αναπνοής", αφού συγκεντρώνει 29,2%. Πάντως, ο "κανένας" εξακολουθεί να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό από τους πολιτικούς αρχηγούς στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού με ποσοστό 36,6%.

Πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στην κοινή γνώμη σε ερωτήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση συγκεκριμένων τομέων, όπως την ανεργία ή την εγκληματικότητα.