Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η κομπίνα ενός λογιστή και γιατί πρέπει να έχετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ τους κωδικούς taxisnet

ΕΣΥ, ξέρεις τους κωδικούς σου στο taxisnet ή "τους έχει ο λογιστής";
Μάλλιασε η γλώσσα μας να το γράφουμε στο makpress, θα το γράψουμε ακόμη μια φορά:
Για να υποβληθεί μια φορολογική δήλωση, πρέπει να έχει κανείς κωδικούς στο taxisnet. Όλοι οι φορολογούμενοι λοιπόν έχουν κωδικούς taxisnet. Οι χαβαλετζήδες Έλληνες όμως, στην πλειοψηφία τους, έχουν εναποθέσει τους κωδικούς στο λογιστή τους, χωρίς να τον έχουν οι ίδιοι πουθενά ! Όμως ο λογιστής , άνθρωπος είναι, μπορεί να πεθάνει, να του κλέψουν τον υπολογιστή, να καεί ο υπολογιστής, να σαλτάρει και να φύγει, να αποδειχθεί απατεώνας. Δεν είναι σωστό να ξέρει τους κωδικούς μας μόνο αυτός. Πρέπει να τους έχουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ! Τόσο απλό. Ζητείστε από τον λογιστή να σας γράψει το username και το password σας στο taxisnet και φυλάξτε κάπου το χαρτάκι, ώστε αν συμβεί κάτι να μην ταλαιπωρηθείτε, ενώ αν έχετε και κάποιες γνώσεις υπολογιστή, να μπαίνετε κάπου κάπου και εσείς (ή το παιδί σας, ή κάποιος έμπιστος που ξέρει), μόνοι σας και να βλέπετε αν οφείλετε κάτι ή αν έχετε επιστροφή ή κάποια ειδοποίηση.


Η ΕΙΔΗΣΗ


Η κομπίνα ενός λογιστή με επιστροφές φόρου πελατών του

Μία απίστευτη ιστορία κατάχρησης χρημάτων πολιτών μέσω των φορολογικών τους δηλώσεων ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως ανέφερε η φοροτεχνικός Φ. Μακριδάκη στον Alpha, το σχέδιο ενός λογιστή ήταν σχετικά απλό: «Υπέβαλλε τροποποιητικές δηλώσεις για τους πελάτες του και τη διαφορά του φόρου την επισύναπτε στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό».

Ο λογιστής με αυτό τον τρόπο είχε εξαπατήσει δεκάδες πολίτες που έκανε εν αγνοία τους τις τροποποιητικές δηλώσεις για να πάρει τα χρήματά τους. Το συνολικό ποσό που έβαλε στην τσέπη ο επίορκος λογιστής έφτασε το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ του καναλιού, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του όταν παρατήρησαν μεγάλες και ξαφνικές καταθέσεις στον λογαριασμό του από επιστροφές φόρων. Όπως επεσήμανε η φοροτεχνικός, δεν υπάρχει τρόπος για τους πολίτες να αντιληφθούν την κομπίνα εάν δεν γνωρίζουν το taxis.